Οινοποιΐα

Να επανέλθει στο μηδενικό συντελεστή ο ΕΦΚ στο κρασί "τώρα", και όχι μέχρι τέλος του χρόνου, ζητούν οι οινοποιοί μέσω επιστολής, που εξέδωσε η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπέλων και Οίνου, και η οποία απευθύνεται προς τον πρωθπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η ΚΕΟΣΟΕ αναφέρεται στην "ασφυκτική κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, η οποία επιτάσσει τη λήψη άμεσων αποφάσεων τώρα, πριν ξεκινήσει ο τρύγος, τον Αύγουστο του 2017".

Η ΚΕΟΣΟΕ διαπιστώνει - μεταξύ άλλων - επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εμπλεκομένων σε αυτόν οινοποιείων, κυρίως συνεταιριστικών, αλλά και των αμπελουργών, εν όψει του επερχόμενου τρυγητού.

 

"Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ"

"Μετά από δεκαοχτώ μήνες εφαρμογής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, δεν αποτελούν αιτία επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος μόνο τα πενιχρά έσοδα, που εισπράχθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, ούτε ακόμη και η συνολική αρνητική απόδοση των δημοσίων εσόδων, που προέρχεται από την απώλεια εσόδων από το ΦΠΑ και το Φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, εξαιτίας των ακραίων διαστάσεων, που έχει λάβει σήμερα η παραοικονομία.

Δυστυχώς, σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μιας συνολικής αποδιοργάνωσης και απορρύθμισης ενός ολόκληρου κλάδου της αγροτικής μας οικονομίας, που εμφανώς παρουσιάζει πλέον σημάδια ολικής κατάρρευσης, αφού χαρακτηριστικά μακροοικονομικά του μεγέθη δίνουν την εικόνα της πλήρους αποεπένδυσής του, αλλά και την είσοδό του σε υφεσιακή δύνη.

Ειδικότερα για το χώρο, που εκπροσωπούμε, η παρούσα κατάσταση εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την επιβίωση πλέον των συνεταιριστικών οινοποιείων της χώρας, με απρόβλεπτες επιπτώσεις, εν όψει της συγκομιδής, που ξεκινά σε ένα μήνα περίπου από σήμερα", σημειώνεται μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.