Οινοποιΐα

Μέχρι το 2020, η κινεζική αγορά των ήρεμων κρασιών αναμένεται να πραγματοποιήσει κύκλο εργασιών της τάξης των 21,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Vinexpo/IWSR, για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κρασιού σε αξία στον κόσμο και ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας κατ' όγκο. Η είσοδος νέων καταναλωτών, η ανάπτυξη του κρασιού σε πόλεις δεύτερης και τρίτης κατάταξης και η διαφοροποίηση της αγοράς - με προφανή οφέλη για τα λευκά, τα ροζέ και τα αφρώδη κρασιά, θα είναι οδηγοί αυτής της ανάπτυξης. Ωστόσο, σημαντική ανάπτυξη θα εμφανίσουν έως και το 2020 τα αφρώδη, τα οποία βάσει αριθμών θα γίνουν οι πρωταθλητές σε επίπεδο ποσοστιαίας αύξησης των πωλήσεων.

 

ΡΟΖΕ, ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΩΔΗ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΡΙΔΙΑ

Σταδιακά, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές κρασιού ανανεώνονται, η αγορά θα γίνει πιο θηλυκή, το κρασί θα εκτιμάται για τις εγγενείς ιδιότητές του, θα υιοθετηθούν ορισμένες δυτικές συνήθειες, η αγορά θα ανοίξει σε ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων, τόσο από την άποψη του στυλ, όσο και των τιμών. Εδώ και χρόνια κυριαρχεί η κατανάλωση των ερυθρών οίνων, για τους λόγους, που γνωρίζουμε. Όλο και περισσότερο, όμως, οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο λευκό, στο ροζέ και στα αφρώδη κρασιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που συλλέγονται από τους βρετανούς αναλυτές της Mintel και δημοσιεύει η ΚΕΟΣΟΕ, οι πωλήσεις των ερυθρωπών οίνων για εγχώρια κατανάλωση αυξήθηκαν κατά 105%, μεταξύ του 2010 και του 2014, ενώ των λευκών κατά 68,6%, σε μια ευρύτερη βάση. Το 2014, οι πωλήσεις των λευκών κρασιών αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τρίτο εκείνων του κόκκινου, ενώ αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο το 2010.

 

ΤΑ ΑΦΡΩΔΗ

Ομοίως, η κατανάλωση στους αφρώδεις οίνους αυξήθηκε κατά 74,7% κατά την ίδια περίοδο, από 7,9 στα 13,8 εκατ. λίτρα. Και η τάση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την Vinexpo/IWSR, η κατανάλωση για αυτά τα κρασιά θα αυξηθεί κατά 41%, μεταξύ του 2016 και του 2020, έναντι +19% για τα ήσυχα κρασιά. Η σαμπάνια εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία, αλλά σύμφωνα με ανάλυση του Wine Intelligence, το προφίλ του κρασιού, που είναι πιο προσιτό από πλευράς τιμής και γεύσης – όπως το Prosecco -, θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στα αφρώδη. "Αρχίσαμε να βλέπουμε μια ευκαιρία ανάπτυξης για τους πιο γλυκούς αφρώδεις οίνους, με περισσότερα αρώματα λουλουδιών. Αφρώδη προϊόντα, όπως τα Asti και Moscato από τις χώρες του Νέου Κόσμου, δείχνουν το δρόμο", αναφέρουν ο Richard Halstead και ο Chuan Zhou, συντάκτες της νέας έκθεσης για την κινεζική αγορά.

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.