Βιομηχανία Τροφίμων

Στα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και παγωτού, από την Κύπρο προς τη Νότια Αφρική. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη της διευθέτησης των αδειών μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής, ο δρόμος ανοίγει για εξαγωγές όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων της Κύπρου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Παγωτού, Παναγιώτης Παπαφιλίππου, ήταν ένας αγώνας του συνδέσμου τα τελευταία δύο χρόνια, για να εξασφαλιστούν οι συγκεκριμένες άδειες. "Η Αφρική είναι ένα πρόσφορο έδαφος για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και συγκεκριμένα το παγωτό, κι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει πολύ την οικονομία της Κύπρου", σημείωσε.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Να σημειωθεί ότι παρόμοια προσπάθεια γίνεται και για την Αυστραλία. "Οι εξαγωγές παγωτού αγγίζουν μόλις τα 3,5 εκατ. ευρώ περίπου για όλη την Κύπρο, αλλά αισιοδοξώ ότι το 2018 θα διπλασιαστούν", επΙσήμανε.

Με την εξέλιξη αυτή η εταιρεία Παγωτά Παπαφιλίππου & Πατισερί Παναγιώτη προχωρεί αμέσως για εξαγωγές στην Αφρική με χύμα παγωτό, ενώ στη συνέχεια, θα επεκταθεί στα οικογενειακά και τα ατομικά παγωτά. Το Σεπτέμβριο, αναχωρεί το πρώτο κοντέινερ με χύμα παγωτό, αξίας 70 χιλ. ευρώ, και με τη βοήθεια των εκεί αντιπροσώπων της η εταιρεία στοχεύει στην ανάληψη παραγγελιών και την επέκταση στη χώρα. Παράλληλα, ξεκινά εξαγωγές και στη Σαουδική Αραβία και, συγκεκριμένα, την Ιορδανία.

 

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ

ΣΤα 17 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις 11 κυπριακές βιομηχανίες, οι οποίες παράγουν κυρίως χύμα παγωτό. Οι βασικοί παίκτες της αγοράς είναι οι Παγωτά Παπαφιλίππου, Regis Milk Industries, Pahit Ice, Παγωτά Ηράκλης, Joy, Παγωτά Πυργά και Kratzioza Ice Cream.

 

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Οι εταιρείες εισαγωγής είναι επτά κι υπερισχύουν στο ατομικό παγωτό. Πρόκειται για τις Nestle, Unilever, Häagen-Dazs, Mövenpick, Κρι Κρι, Mars, αλλά και κάποιες εισαγωγές από Ρωσία.

 

DATA- ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΩΤΟΥ

Eτήσιος τζίρος

Εγχώριο παγωτό: 17 εκατ. ευρώ
Εισαγώμενο παγωτό: 15 εκατ. ευρώ

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.