Γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι τιμές στο βούτυρο έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τον τελευταίο ένα χρόνο, φτάνοντας στα πιο υψηλά επίπεδα όλων των εποχών, ενώ οι αγρότες και τα γαλακτοκομεία αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην υψηλή ζήτηση. Ο επικεφαλής της γαλακτοκομικής εταιρείας Arla, Peder Tuborgh, δήλωνε προ ημερών ότι η βουτιά στην παραγωγή από τους γαλακτοπαραγωγούς θα μπορούσε να μεταφραστεί σε έλλειψη βουτύρου από τα Χριστούγεννα και μετά!

 

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αγρότες έριξαν απότομα την παραγωγή τους το 2016, μετά από πτώση των τιμών του γάλακτος. Συνολικά, η παραγωγή μειώθηκε από 5% έως και 10%.

Πολλοί αγρότες εγκατέλειψαν τη γαλακτοβιομηχανία μετά την πτώση των τιμών, που ακολούθησε τη ρωσική απαγόρευση των εισαγωγών από την Ε.Ε. και τον έντονο ανταγωνισμό τιμών μεταξύ των supermarket, που προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν την άνοδο των discounters, Aldi και Lidl.

 

"ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ"

"Τα Χριστούγεννα, η Ευρώπη δεν θα έχει αρκετό βούτυρο για να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι κάτι, που το γνωρίζει η βιομηχανία", δήλωσε ο Peder Tuborgh. "Οι τιμές του βουτύρου θα αυξηθούν πολύ έντονα και αναμένονται περαιτέρω επιπτώσεις. Προς το παρόν, προσπαθούμε να αποκομίσουμε από τους παραγωγούς μας όσο το δυνατόν περισσότερο βούτυρο και λίπος γάλακτος".

 

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ SPREADS

Η πτώση της παραγωγής συνδυάστηκε με την αυξανόμενη ζήτηση βουτύρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πωλήσεις συσκευασιών βουτύρου και βουτύρου για επάλειψη αυξήθηκαν κατά 0,7%, σύμφωνα με αναλυτές της Kantar Worldpanel, ενώ οι πωλήσεις spreads μειώθηκαν κατά περισσότερο από 10%.

"Ο πληθωρισμός στο βούτυρο είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι σε άλλα είδη λιανικής. Αυτό, που έχει διαφοροποιηθεί, είναι η μετατόπιση των καταναλωτών μακριά από τις φυτίνες, προς το πραγματικό βούτυρο ", δήλωσε η Rachel Knight, διευθυντής κατανόησης συμπεριφοράς των καταναλωτών στην KW. "Οι καταναλωτές είναι πλέον πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για κάτι φυσικό και λιγότερο επεξεργασμένο".

 

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Οι προειδοποιήσεις σχετικά με τις ελλείψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο απηχούν την κατάσταση στη Γαλλία, όπου οι τιμές βουτύρου ανά τόνο διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο, σύμφωνα με το σύνδεσμο βιομηχάνων αρτοποιίας, Fédération des Entrepreneurs de la Boulangerie.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το 98% των καταναλωτών βάζει το βούτυρο στο εβδομαδιαίο καλάθι αγορών του, οι Βρετανοί παραγωγοί κέικ ανέφεραν ότι το αυξανόμενο κόστος του θα αυξήσει κατ' αναλογία και τις τιμές του. Ο πληθωρισμός ευνοείται, μεταξύ άλλων, επειδή η άνοδος της αξίας του ευρώ έναντι της λίρας έχει καταστήσει πιο κερδοφόρα την πώληση γάλακτος.

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.