Παγκόσμια Οικονομία

H Coca-Cola προχωράει στο λανσάρισμα νέων ανθρακούχων προϊόντων στην Ινδία, με σκοπό να αντιμετωπίσει τους τοπικούς παίκτες.

Υπό την ετικέτα, Kinley Flavοrs, η σειρά αναψυκτικών θα είναι διαθέσιμη σε γεύσεις, όπως λεμόνι, πορτοκάλι και κύμινο.

 

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα αναψυκτικά θα είναι κατά 35-40% φθηνότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα ανθρακούχα της Coca-Cola, μεταξύ των οποίων οι ετικέτες Coca-Cola, Fanta, Sprite.

 

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

O λόγος, που οδήγησε την πολυεθνική στη συγκεκριμένη κίνηση, είναι ότι οι τοπικοί παίκτες αύξησαν τα μερίδιά τους στην αγορά, κερδίζοντας πελάτες από την Coca-Cola

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι οι ετικέτες αυτές είναι φθηνότερες από τις υπόλοιπες - είναι γνωστές μάλιστα ως "Β-brands" -, σπάνια εξαπλώνονται σε περισσότερες από μία περιοχές μίας χώρας.

Τα νέα αναψυκτικά θα προστεθούν στις τοπικές γεύσεις της Coca-Cola στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της γεύσης green mango Fanta, που βγήκε στην αγορά το Φεβρουάριο του 2016.

 

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ

Τα μικρότερα μεγέθη συσκευασιών και οι χαμηλότερες τιμές έχουν καταστεί από τις βασικές στρατηγικές επιλογές, που χρησιμοποιεί η Coca-Cola για την τόνωση των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές - τόσο στην Ινδία, όσο και αλλού, όπως στην Ασία, στην Αφρική και στη Λατινική Αμερική. Στη Βραζιλία, η εταιρεία εισήγαγε ένα αναψυκτικό 220ml, το οποίο φαίνεται να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Η Coca-Cola Femsa προσφέρει ένα κουτί των 236 ml στις Φιλιππίνες έναντι 0,14 δολαρίων, ενώ το Φεβρουάριο του 2016 σχεδίαζε να εισαγάγει συσκευασία της Coca-Cola των 400 ml, μεγαλύτερη από το γνωστό κουτάκι των 330 ml και μικρότερη από τις ατομικές φιάλες των 500 ml.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο διευθυντή προμηθειών της Coca-Cola, Mário Sérgio Gomes, "ένας από τους κύριους στόχους για την Coca-Cola είναι να βοηθάμε τους καταναλωτές να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας με νέους τρόπους".

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.