Ελληνική Οικονομία

Οι αποπληθωριστικές πιέσεις των προηγούμενων ετών έχουν αρχίσει να αμβλύνονται, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το σημερινό δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕνΔΤΚ του Σεπτεμβρίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, παρουσίασε αύξηση 1%, έναντι οριακής μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 με το 2015.

Επίσης, ο μέσος ΕνΔΤΚ του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2016 - Σεπτεμβρίου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2015 - Σεπτεμβρίου 2016, παρουσίασε αύξηση 1%, έναντι μηδενικής μεταβολής που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση Οκτωβρίου 2015 - Σεπτεμβρίου 2016 με το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2014 - Σεπτεμβρίου 2015.

HICP pinakas

 

Αναφορικά με τις επιμέρους κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, η μεγαλύτερη αύξηση τιμών τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, καταγράφηκε στα αλκοολούχα ποτά και καπνό με 8,3% και ακολούθως στα ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια με 2,9%. Αντιθέτως, μείωση σημειώθηκε στα διαρκή αγαθά (-3%), στις υπηρεσίες υγείας (-2,3%), στα διάφορα αγαθά και υπηρεσίες (-1,9%) κ.λπ.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.