Οινοποιΐα

Σημαντική μείωση εμφανίζει η συγκομιδή κρασιού στην Ευρώπη, καθώς οι ποσότητες έχουν μειωθεί λόγω κλιματικών αλλαγών και ακραίων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η γεωργικήένωση, Copa-Cogeca.

Η συνολική παραγωγή κρασιού φέτος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 145 εκατομμύρια εκατόλιτρα, κατά 14% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ Το γεγονός αυτό σημειώνεται ότι έχει οδηγήσει σε πρόωρη συγκομιδή σε όλη την ήπειρο, με πολλούς παραγωγούς να πραγματοποιούν τη συγκομιδή τους, ακόμα και δύο εβδομάδες νωρίτερα από το απαιτούμενο.

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΗΓΜΑ

Η Γαλλία και η Ιταλία ήταν δύο από τις χώρες, που επλήγησαν περισσότερο. Η Γαλλία γνώρισε τη χαμηλότερη συγκομιδή τα τελευταία 60 χρόνια, με 37 εκατομμύρια εκατόλιτρα, κατά 18% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Στην Ιταλία, εκτιμάται ότι η παραγωγή θα φτάσει τα 40 εκατομμύρια εκτάρια, κατά 26% χαμηλότερα από πέρυσι.

Παρόλ’ αυτά, η ποιότητα του σταφυλιού αναμένεται να είναι πολύ καλή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας προβλέπει ότι η συγκομιδή θα επιτρέψει την παραγωγή 4,9 δισεκατομμυρίων φιαλών, το χαμηλότερο παραγόμενο αριθμό από το 1957. Σε δήλωσή του, το γαλλικό υπουργείο αναφέρει: “Η μείωση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στο σκληρό παγετό. Η συνεχιζόμενη ξηρασία στα νοτιοανατολικά μειώνει περαιτέρω την παραγωγή”.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στην Ισπανία, η εκτιμώμενη παραγωγή είναι περίπου 36 εκατομμύρια εκατόλιτρα, κατά 20% μικρότερη από το 2016. Η Πορτογαλία ήταν η μόνη χώρα της ΕΕ, που παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 10%, στα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Ο πρόεδρος της ομάδας Copa-Cogeca, Thierry Coste, δήλωσε: "Η ποιότητα του σταφυλιού αναμένεται ωστόσο να είναι πολύ καλή σε όλη την Ευρώπη, γεγονός, που θα σημαίνει ότι θα έχουμε ένα εξαιρετικό κρασί. Οι τιμές είναι επίσης πιθανό να αυξηθούν, αλλά αυτό δεν αρκεί για να αποζημιώσει ορισμένους παραγωγούς για τις απώλειές τους. Οι παραγωγοί θα πρέπει να απολαμβάνουν ένα καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα”.

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.