Ελληνική Οικονομία

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», το οποίο αφορά τη χρηματοδότηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες. Η νέα έκδοση του προγράμματος διαφέρει από την πρώτη, καθώς επιδίωξη των αρχών είναι η μεγαλύτερη ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδημάτων, με παροχή δυνατότητας για παράκαμψη του τραπεζικού δανεισμού.

Επιπλέον, η υποβολή των αιτήσεων αυτή τη φορά θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής online πλατφόρμας. Μέσω αυτής, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται ως προς την έγκριση ή όχι του αιτήματός του, αλλά και να επιλέξει αν επιθυμεί να προχωρήσει σε τραπεζικό δανεισμό. Στόχο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών αποτελεί ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, γεγονός που είχε παρεμποδίσει την ομαλή εξέλιξη του πρώτου προγράμματος.

Εξοικονομώ pinakas

 

Το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» εμπεριέχει αυξημένο μέγιστο επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων, στο ύψος των €25.000, έναντι €15.000 στο προηγούμενο πρόγραμμα. Επίσης, τα τραπεζικά δάνεια παραμένουν άτοκα, ενώ το ανώτερο επιτρεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης διατηρείται στο 70% (για τα πολύ χαμηλά ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα).

Ωστόσο, οι κλίμακες των εισοδημάτων έχουν αυξηθεί στις 7, ενώ υπάρχουν πλέον και κοινωνικά κριτήρια με προσαύξηση 5% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά επιχορήγησης φαίνονται αναλυτικά στο σχετικό πίνακα.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.