Τουρισμός

Ο ξενοδοχειακός κλάδος χαρακτηρίζεται από ολοένα και μεγαλύτερη διείσδυση της διαδικτυακής πλατφόρμας ως προς την παροχή υπηρεσιών κράτησης στους πελάτες, όπως υποδεικνύει και η ανοδική πορεία των δεικτών που σχετίζονται με την αξιοποίηση του internet.

Σύμφωνα με επεξεργασία στοιχείων από τις εταιρείες Axia Hospitality και Nelios, το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017 οι απευθείας κρατήσεις μέσω internet στα ελληνικά ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 107,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα που προήλθαν από τις κρατήσεις αυτές ενισχύθηκαν σε ποσοστό 75,3%.

Παράλληλα, η επισκεψιμότητα των web sites των εγχώριων ξενοδοχειακών μονάδων κατέγραψε άνοδο 25,4%, ενώ αύξηση κατά 25,7% εμφάνισε και ο αριθμός των μοναδικών χρηστών.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά των τουριστών αποτυπώνεται εξάλλου και στη σημαντική αύξηση κατά 165,5% των κρατήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων, με την αντίστοιχη άνοδο από τα pc να διαμορφώνεται σε 105,1% και τα tablets σε 76,7%.

Επίσης, η μέση τιμή ενοικίασης δωματίου μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων αυξήθηκε κατά 14,6% στις Κυκλάδες, στα €256,88, ενώ στην Αθήνα η αύξηση διαμορφώθηκε σε 19,6%, στα €128,62.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.