Τουρισμός

Η συνολική επιβατική κίνηση το 2016 άγγιξε τα 53 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 8,6% σε σχέση με το 2015, γεγονός που συμβαδίζει με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά ένα μήνα. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή ως προς το σύνολο της επιβατικής κίνησης είχε ο αερολιμένας Αθηνών με ποσοστό 37,7%, ενώ ακολούθησαν τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης με 12,7% και 10,7% αντίστοιχα.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το σύνολο των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού αυξήθηκε κατά 8,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στις 469.553. Η κατανομή των πτήσεων παρουσίασε παρόμοια εικόνα με τη διάρθρωση της επιβατικής κίνησης, με την Αθήνα να συγκεντρώνει το 38,7% του συνόλου, η Θεσσαλονίκη το 10,4% και το Ηράκλειο το 10,2%.

Από τη συνολική επιβατική κίνηση για το 2016, 15,9 εκ. επιβάτες (30% του συνόλου) αφορούσαν σε πτήσεις εσωτερικού και 37,1 εκ. πτήσεις εξωτερικού (ποσοστό 70%). Οι περισσότεροι επιβάτες εσωτερικού διακινήθηκαν από τα αεροδρόμια Αθηνών (7,1 εκ.), Θεσσαλονίκης (2,4 εκ.) και Ηρακλείου (1,1 εκ.), ενώ οι περισσότεροι επιβάτες διεθνών πτήσεων από τα αεροδρόμια Αθηνών (12,8 εκ.), Ηρακλείου (5,7 εκ.) και Ρόδου (4,1 εκ.).

Επίσης, από την κατανομή της επιβατικής κίνησης ανά μήνα, η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε το εξάμηνο Μαΐου – Οκτωβρίου, το οποίο αντιστοιχεί στο 76% του συνόλου του 2016, ενώ το τετράμηνο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου καταγράφηκε το 57,8% της κίνησης. Τέλος, ο Αύγουστος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος των διακινούμενων επιβατών με 16,3%.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.