Βιομηχανία Τροφίμων

Καμία  εξέλιξη  δεν  υπάρχει  στις  διαδικασίες,  που  αφορούν  στην  εκποίηση   των   περιουσιακών  στοιχείων της Ελληνικής Βιομηχανίας  Ζάχαρης, όπως αναφέρουν  στο FnB  Daily πηγές κοντά στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  το  πεδίο,  που  αφορά  τόσο  στην  πώληση  των  εργοστασίων  στη  Σερβία,  όσο  και  στο  ενδεχόμενο  διάθεσης του συνόλου της εταιρείας  σε  υποψήφιους  αγοραστές  ( όπως  είχε αποκαλύψει το FnB Daily από τα τέλη Αυγούστου ), λαμβάνει παράταση  για το νέο έτος, με πιθανότερη περίοδο έναρξης νέων διαδικασιών την άνοιξη.  "Τότε, πιθανότατα, θα επιδιώξει η νέα διοίκηση να πραγματοποιήσει διεθνή  διαγωνισμό", σημειώνει το ίδιο πρόσωπο.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η διοίκηση Αλεξάκη  βρίσκεται σε συζητήσεις με τους τευτλοπαραγωγούς, δείχνοντας τη διάθεση  να  αναπροσαρμόσει  την  τιμολογιακή  της  πολιτική.  Θεωρείται,  μάλιστα,  καθοριστικής σημασίας η οποιαδήποτε κίνηση για την εξόφληση οφειλών  προς τους παραγωγούς έως το τέλος του έτους, καθότι εκτιμάται ότι αυτό,  σε συνδυασμό με την αναθεώρηση των τιμών προς τους παραγωγούς προς  τα πάνω, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η διοίκηση βλέπει με ενδιαφέρον  την αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης και ότι πιθανότατα θα επιδιώξει να  κρατηθεί σε ελληνικά χέρια, χωρίς να πωληθεί.

"Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν κάθε πληροφορία, η οποία είχε διαρρεύσει  παλαιότερα  και  αφορούσε  στο  ενδεχόμενο  να  περιέλθει  η  Ζάχαρη  στα  χέρια των εργαζομένων. Τεχνικά, αλλά και ουσιαστικά, κάτι τέτοιο φαίνεται  αδύνατον, ενώ, όπως ανέφερε η πηγή, η συγκεκριμένη διαρροή προήλθε  κυρίως από την πλευρά των τευτλοπαραγωγών, αποτελώντας επί της ουσίας  ευσεβή πόθο, παρά ρεαλιστική προσέγγιση.

Τη Δευτέρα βρέθηκε στην Ορεστιάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας,  Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ,  Παναγιώτη Καραχάλιο. Μία κίνηση, με συμβολικό κυρίως χαρακτήρα, καθότι  ο υπουργός επισκέφθηκε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, με  στόχο δώσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει την επιχείρηση.

ΘΗΛΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ

Την ίδια στιγμή, οι οφειλές της εταιρείας συνεχίζουν τρέχουν, λειτουργώντας  ως θηλιά στην οποιαδήποτε αναπτυξιακή ή άλλου είδους προοπτική της  επιχείρησης υπό το υπάρχον καθεστώς. Ταυτόχρονα, η διοίκηση βρίσκεται  σε επαφή με τους πιστωτές της και κατά κύριο λόγο με την Πειραιώς,  συζητώντας για την εξεύρεση λύσης. Μία λύση, η οποία για κάποιους άλλους  μεταφράζεται ως πώληση της εταιρείας σε ιδιώτες με στόχο την ικανοποίηση  των  υποχρεώσεων  της  κρατικής  βιομηχανίας,  ερμηνεύοντας  την  όποια  καθυστέρηση, απλά ως παράταση σε μία εξέλιξη από καιρό προδιαγεγραμμένη.

 

Πηγή: FnB Daily
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.