Υγεία

Συνδράμουν στην καλύτερη εκτίμηση και ανάληψη κινδύνων από ασφαλιστικές εταιρίες.

Ανάμεσα στους ταχύτερους αναπτυσσόμενους κλάδους από πλευράς έρευνας, τεχνολογίας και επενδύσεων, είναι ο κλάδος της υγείας, με αποτέλεσμα να επενδύονται συνεχώς στην αγορά τεράστια κεφάλαια τόσο από ιδιωτικούς, όσο και από δημόσιους οργανισμούς. Big Data, Cloud είναι οι επόμενοι επενδυτικοί στόχοι των οργανισμών υγείας, οι επενδύσεις των οποίων επιδρούν θετικά στις ασφαλιστικές καθώς συνδράμουν στην καλύτερη εκτίμηση και ανάληψη κινδύνων από ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και στην καλύτερη τιμολόγησης των ασφαλιστικών προϊόντων.

Μία ακόμα μελέτη και αυτή την φορά από την SAP έρχεται να επιβεβαιώσει ότι από τους τομείς της οικονομίας και πρωτοπόρους στην υλοποίηση της στρατηγικής του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι αυτός της υγείας.

Σχεδόν το 70% των εταιρειών του τομέα της υγείας, οι οποίες μεταβαίνουν στην ψηφιακή οικονομία, αναμένουν σημαντική ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι σε θέση να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τους.

Σύμφωνα με την μελέτη που βασίστηκε σε έρευνα 400 διευθυντικών στελεχών οι οργανισμοί υγείας σκοπεύουν να επενδύσουν σε Big Data & Analytics καθώς και cloud. Συγκεκριμένα το 76% του δείγματος σε Big Data & Analytics και των τεχνολογιών cloud το 65% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Όπως τονίζει ότι Thomas Laur, πρόεδρος της SAP Health Global, «η ψηφιακή καινοτομία θα τροφοδοτήσει το επόμενο κύμα των ανακαλύψεων στον τομέα της υγείας και θα επιταχύνει την ευρύτερη στροφή των οργανισμών υγείας στην φροντίδα των ασθενών που βασίζεται σε τεχνολογίες δεδομένων».

Τα Big Data και τα Business Analytics να σημειωθεί βοηθούν μεταξύ άλλων ακόμα στην πρόληψη, ακόμα και επιδημιών, στην καλύτερη οργάνωση και διάθεση των υπηρεσιών υγείας, στην εκτίμηση και ανάληψη κινδύνων από ασφαλιστικές εταιρίες.

Τέλος underwriting κινδύνων είναι ακριβέστερο μέσω της χρήσης των Predictive Analytics απ’ ότι με τις κλασικές μεθόδους underwriting κινδύνων.

Αξίζει να αναφερθεί το Sofokleousin είχε από πολύ νωρίς επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις νέες τεχνολογίες και που επιδρούν στο τομέα της υγείας και της ασφάλισης.

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.