Ασφαλιστική Αγορά

Οι κυβερνήσεις τόσο των ανεπτυγμένων οικονομικών όσο και των αναδυομένων είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές των (αντ)ασφαλιστών καθώς πάντα παίρνουν την μερίδα του λέοντος από τις φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με την Inga Beal CEO των Lloyds. Ωστόσο όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των ανασφάλιστων φυσικών καταστροφών τόσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία της έμμεσης φορολογίας προς τους ανασφάλιστους συνολικά πληθυσμούς.

Σε συνέντευξη της στο Bloomberg η Inga Beal τονίζει ότι οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές καταδεικνύουν το χάσμα της κάλυψης και ότι οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν δυσανάλογους κινδύνους σε ό,τι αφορά τις φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για το πιο δαπανηρό έτος εξηγεί η  Inga Beal και θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις μεταβολές που συντελούνται στο κλίμα και ειδικότερα στην αύξηση της στάθμης των υδάτων και το αντίκτυπο που επιφέρουν οι καταστροφές.

Οι (αντ)ασφαλιστικές αυτή την στιγμή έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν περισσότερους κινδύνους.
Πριν 50 χρόνια και για μεγάλο διάστημα η ίδια αναφέρει οι ασφαλιστικές πλήρωναν πολλά περισσότερα για φυσικές καταστροφές από ότι πληρώνουν τώρα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι οι ασφαλιστικές πλήρωναν για το 80% των κινδύνων και στα τελευταία χρόνια περί το 20%.

Το κενό στην ασφάλιση συζητείται τα τελευταία χρόνια και αφορά κυρίως τις αναδυόμενες οικονομίες όπου μεγάλο μέρος των ζημιών από φυσικές καταστροφές είναι ανασφάλιστο.

Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των μη ασφαλισμένων κινδύνων τόσο περισσότερο αυξάνεται η φορολογία προς τους πολίτες αναφέρουν τα Lloyds.

Ασφαλίζοντας τον κίνδυνο, τουλάχιστον το οικονομικό φορτίο μεταφέρεται στους παρόχους κεφαλαίων οι οποίοι έχουν την δυνατότητα και την εμπειρία  να το απορροφήσουν.

Ενας βασικός ρόλος  των ασφαλιστικών, προσθέτει είναι συμβάλλουν στην ανθρώπινη πρόοδο και στο τρόπο που ο κόσμος αναπτύσσεται.

Πιθανά την ίδια στιγμή που συζητείται η μεταφορά των καταστροφικών κινδύνων στις αγορές κεφαλαίων θα πρέπει να συζητείται και ο τρόπος ενημέρωσης και επιμόρφωσης των πληθυσμών.

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.