Ελληνική Οικονομία

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της αγοράς αυτοκινήτου  για τη φετινή χρονιά, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκαν από τον ΣΕΑΑ, το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 34,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, στις 15.723 μονάδες. Επίσης, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά και 11.394  μεταχειρισμένα οχήματα ανεξάρτητων εισαγωγών.

Πάντως, δεδομένου του γεγονότος ότι τα μισά από τα καινούργια αυτοκίνητα πωλούνται στη λιανική αγορά και τα υπόλοιπα είναι εταιρικά, τότε συμπεραίνεται η αυξημένη συμμετοχή των μεταχειρισμένων στο ελεύθερο εμπόριο. Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό έχει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα των επίσημων εισαγωγέων & αντιπροσώπων.

Η στροφή στα μεταχειρισμένα οχήματα θα εντείνεται όσο παραμένει η ύφεση και οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων αυξάνονται. Πλέον αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές στρέφονται στην πιο οικονομική λύση ενός μεταχειρισμένου από το εξωτερικό, καθώς με τα χρήματα που θα δαπανούσαν για ένα καινούργιο όχημα, μπορούν να αποκτήσουν ένα πιο πλήρες όχημα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (άνω των 50 cc) καταγράφηκε σημαντική άνοδος 73,2% σε ετήσια βάση, στις 3.135 μοτοσυκλέτες.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.