Ελληνική Οικονομία

Οι ελληνικές εξαγωγές κατέγραψαν σημαντική άνοδο τον Ιανουάριο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 19,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, στα €2,54 δις. (περιλαμβανομένων των πετρελαιοειδών), εξέλιξη που θεωρείται ιδιαίτερα θετική για τους εξαγωγείς και τη φετινή χρονιά.

Αναφορικά με την πορεία του εξαγωγικού εμπορίου ανά γεωγραφικές περιοχές, οι εξαγωγές στις τρίτες χώρες αυξήθηκαν κατά 24,1%, στα €1,23 δις., ενώ χαμηλότερη ήταν η ενίσχυση προς τις χώρες της Ε.Ε.: +13,7%, στο ύψος των €1,31 δις. Βάσει των μεγεθών αυτών, το μερίδιο των εξαγωγών προς την Ε.Ε. διαμορφώθηκε σε 51,6%, από 53,8% τον Ιανουάριο του 2017, ενώ η συμμετοχή των τρίτων χωρών αυξήθηκε σε 48,4%, από 46,2% πριν από ένα χρόνο. Πάντως, αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, το μερίδιο διαμορφώνεται στο 70%-30% υπέρ της Ε.Ε.

exports pinakas

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων τονίζει ότι, προκειμένου να βοηθηθούν περαιτέρω οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, απαιτείται αποκλιμάκωση της φορολογίας και οριστική άρση των capital controls, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια επέκτασης στο εξωτερικό

 

 Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.