Ελληνική Οικονομία

Τάσεις σταθεροποίησης εμφάνισε το εισαγωγικό εμπόριο της χώρας το πρώτο δίμηνο του έτους, καθώς σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων το εν λόγω διάστημα διαμορφώθηκε στα €8,66 δις., καταγράφοντας οριακή αύξηση 0,2% σε ετήσια βάση (έναντι σημαντικής ανόδου 32,4% κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2017 και 2016). Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε μείωση 5,3%, ενώ η μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση 11,9%.
Επίσης, η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2018 ανήλθε στα €4,95 δις., σημειώνοντας αύξηση 16,5% (έναντι ανόδου 17,2% κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2017 και 2016). Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση 16,6%, ενώ η μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή και τα πλοία παρουσίασε αύξηση 17,5%.

imports

Επομένως, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε στα €3,71 δις., παρουσιάζοντας μείωση 15,5% σε ετήσια βάση. Αν εξαιρεθεί η αξία των πετρελαιοειδών, προκύπτει υποχώρηση 22,3%, ενώ αν εξαιρεθούν τόσο τα πετρελαιοειδή όσο και τα πλοία, προκύπτει άνοδος 5,5%.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.