Ελληνική Οικονομία

Θετικό ήταν το ξεκίνημα της αγοράς αυτοκινήτου  για τη φετινή χρονιά, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκαν από τον ΣΕΑΑ, το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, στις 26.759 μονάδες. Επίσης, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά και 16.725  μεταχειρισμένα οχήματα ανεξάρτητων εισαγωγών.
Αναφορικά με τη συνολική αγορά (επιβατηγά, λεωφορεία και φορτηγά), κατεγράφη αύξηση 33,3% (στα 51.246 οχήματα, καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), με τα καινούργια οχήματα να αυξάνονται κατά 25,3% (στις 28.709 μονάδες) και τα μεταχειρισμένα κατά 45% (στις 22.537 μονάδες).
Γενικά, διαπιστώνεται αυξημένη συμμετοχή των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο ελεύθερο εμπόριο, που εισάγονται από το δίκτυο των ανεξάρτητων εμπόρων. Πάντως, οι επίσημοι εισαγωγείς & αντιπρόσωποι εκτιμούν ότι ο τομέας τους, ο οποίος έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της ύφεσης, θα εμφανίζει στο εφεξής ενδείξεις βελτίωσης, ενώ τη φετινή χρονιά προβλέπεται να ξεπεράσει τις 100.000 μονάδες (από 88.000 μονάδες πέρυσι).
Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (άνω των 50 cc) καταγράφηκε σημαντική άνοδος 30,5% σε ετήσια βάση, στις 5.406 μοτοσυκλέτες.

 

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectori
Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα
και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Συνεργάτης της
creditsafe.com


Η Creditsafe είναι ο πλέον διαδεδομένος πάροχος δελτίων επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο.

Μέλος της
febis


Η FEBIS αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές οργανώσεις επιχειρηματικής πληροφόρησης σε διεθνές επίπεδο.