Η Ελλάδα διαθέτει 45 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 15 πραγματοποιούν και διεθνείς πτήσεις και πτήσεις εσωτερικού. Τα 26 αεροδρόμια πραγματοποιούν κυρίως πτήσεις εσωτερικού και τα υπόλοιπα 4 (δημοτικά) διεξάγουν μόνο πτήσεις εσωτερικού.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της χώρας, παρέχοντας άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Από την άλλη, τα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν ελλιπείς υποδομές, καθιστώντας δύσκολη την υποστήριξη μεγαλύτερου εμπορευματικού έργου.

Ωστόσο, κλίμα αισιοδοξίας έχει προκαλέσει η συμφωνία παραχώρηση 14 αεροδρομίων  στη γερμανική Fraport Greece Α.Ε.  Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει άμεσες, αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες, σχετικές με την ανάπτυξη και τη βελτίωση των υποδομών των αεροδρομίων, συμβάλλοντας έτσι στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το εναέριο μεταφορικό έργο μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω, εφόσον υλοποιηθεί η επένδυση δημιουργίας του αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης (μετά από καθυστέρηση 13 ετών και συνεχείς εξαγγελίες), το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει το κορεσμένο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Το έργο, προϋπολογισμού €850 εκ., θα υλοποιηθεί ως ΣΔΙΤ με τη μέθοδο της παραχώρησης, ενώ η περίοδος εκμετάλλευσης ορίστηκε στα 37 χρόνια. Προσφορά έχει καταθέσει η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR Airports, η οποία έχει εγκριθεί από την επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top