Η άνοδος του εισερχόμενου τουρισμού των τελευταίων ετών έχει θετική επίδραση και στο συνεδριακό τουρισμό, με τον αριθμό των συνεδρίων να έχει αρχίσει να αυξάνεται. Η τάση αυτή αναμένεται να επικρατήσει και τα επόμενα 2-3 χρόνια, γεγονός που θα ευνοήσει τα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην τροφοδοσία συνεδρίων. Ωστόσο, φορείς του κλάδου τονίζουν ότι απαιτείται κρατική υποστήριξη, αλλά και καλλιέργεια συνεδριακής κουλτούρας, η οποία δεν υπάρχει ακόμα σε μεγάλο βαθμό στη χώρα.

Θετικές προοπτικές εντοπίζονται στην επέκταση των συνεργασιών του κλάδου με ξενοδοχειακές μονάδες, ιδίως σε περιόδους ανόδου της τουριστικής κίνησης. Συνήθως, η προμήθεια κατεψυγμένων γευμάτων είναι πιο οικονομική συγκριτικά με τη λειτουργία πλήρως οργανωμένης κουζίνας με σεφ. Επίσης, τα μεγάλα ξενοδοχεία, συχνά σε περιόδους υψηλής ζήτησης, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες σε γεύματα, ελλείψεις που μπορούν να καλύψουν εταιρείες του βιομηχανικού catering.
Οι ανάγκες που προκύπτουν για τη σίτιση του σημαντικού αριθμού προσφύγων που φιλοξενεί την τρέχουσα περίοδο η χώρα, αποτελούν ευκαιρία για τόνωση των εσόδων για αρκετές μονάδες catering, με ανταγωνιστικές μάλιστα τιμές. Πάντως, μέχρι στιγμής οι διαγωνιστικές διαδικασίες κρίνονται ως αδιαφανείς, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ευνοούνται εταιρείες μεγάλου μεγέθους.

Ο τομέας των chilled γευμάτων στον τομέα του βιομηχανικού catering έχει προοπτικές μεγαλύτερης ανάπτυξης, δεδομένου και του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου των καταναλωτών για μαγείρεμα στο σπίτι.

Οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες ενδέχεται να οδηγήσουν στη συνεργασία εταιρειών του κλάδου για μαζικές παραγγελίες πρώτων υλών, με αντικείμενο την επίτευξη χαμηλότερου κόστους.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top