Η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων στη χώρα μας διαχρονικά έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς ο κλάδος έχει ευνοηθεί από ένα πλέγμα θετικών παραμέτρων που σχετίζονται με το επίπεδο τιμολόγησης, τον τρόπο ζωής και συνήθειες των καταναλωτών, αλλά και τη στρατηγική προσέγγιση των επιχειρήσεων ως προς τις ανάγκες του κοινού.

Αναλυτικά:

  • Οι καταναλωτές λόγω του σύγχρονου ρυθμού ζωής και του περιορισμένου ελεύθερου χρόνου, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, επιδιώκουν λύσεις που δεν είναι χρονοβόρες για την προετοιμασία ενός γεύματος.
  • Μεγάλο μέρος του κοινού υιοθετεί σταδιακά υγιεινά διατροφολογικά πρότυπα, τάση στην οποία ανταποκρίθηκαν οι εταιρείες εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό τους κωδικούς που εμπεριέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
  • Πολλές επιχειρήσεις τροφίμων τα προηγούμενα χρόνια επέκτειναν την προϊοντική τους βάση με ολοένα και περισσότερους κωδικούς σε διάφορες κατηγορίες της αγοράς, καλύπτοντας έτσι μεγάλο μέρος των καταναλωτικών αναγκών και απαιτήσεων.

Εξάλλου, κομβικό στοιχείο για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού καταναλωτών είναι η μεγάλη ποικιλία των προσφερομένων ειδών ανεξαρτήτως εποχής, με αποτέλεσμα η κατανάλωση να μην επηρεάζεται από τάσεις εποχικότητας που παρατηρούνται στα νωπά τρόφιμα.

  • Επίσης, η αυξημένη διείσδυση των κατεψυγμένων κωδικών στους επαγγελματίες πελάτες του κλάδου, κυρίως στην αγορά της μαζικής εστίασης, σχετίζεται κυρίως με τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας. Τα εν λόγω τρόφιμα μαγειρεύονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ενώ ο χρόνος αλλοίωσής τους είναι ιδιαίτερα αργός, επομένως οι πιο συχνές αγορές φρέσκων τροφίμων περιορίζονται.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top