Ο κλάδος της κρουαζιέρας επηρεάζεται τόσο από τις εξελίξεις που διέπουν τον ευρύτερο τουριστικό τομέα της χώρας, όσο και τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς, λόγω της διεθνοποιημένης φυσιογνωμίας της αγοράς (ανταποκρίσεις σε λιμάνια διαφορετικών χωρών).

Το 2017 η δραστηριότητα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα υποχώρησε σημαντικά λόγω της γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με πολλές εταιρείες να αλλάζουν τα δρομολόγιά τους και να αποχωρούν από τα λιμάνια των χωρών αυτών για λόγους ασφαλείας. Το 2018, ο κλάδος της κρουαζιέρας κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας οριακή μείωση στις αφίξεις και αύξηση στους επιβάτες.

  • Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), το 2018 αφίχθηκαν στη χώρα 3.410 κρουαζιερόπλοια, από 3.415 το προηγούμενο έτος. Αυτή η οριακή κάμψη συνοδεύτηκε από αύξηση των αφίξεων των επιβατών κρουαζιέρας κατά 3,5%, περίπου στις 4,79 εκ. αφίξεις, από 4,63 το 2017.(*)
  • tourism1

Παραδοσιακά, η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι διερχόμενοι (transit αφίξεις), καθώς, επισκέπτονται κάποιο ενδιάμεσο προορισμό για λίγες μόνο ώρες. Είναι αρκετά λίγοι οι επισκέπτες που αναχωρούν από κάποιο ελληνικό λιμάνι, υποδεικνύοντας τη σημαντική υστέρηση της Ελλάδας στο λεγόμενο “home port”.

  • Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν το σύνολο των επισκέψεων ίδιων πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας σε περισσότερους από ένα προορισμούς για κάθε δρομολόγιο.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top