Η οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα από το 2009, επηρέασε αρνητικά πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους και ιδιαίτερα τους κλάδους που σχετίζονται με την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα.  Συνέπεια αυτού, ήταν να επηρεαστεί αρνητικά και ο τομέας της παραγωγής και εμπορίας οικοδομικών χρωμάτων.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες του κλάδου έως και το 2012 χαρακτηρίζονταν από σημαντική υποχώρηση της ζήτησης για τα προϊόντα τους, γεγονός που σε συνδυασμό με την ένταση του ανταγωνισμού προκάλεσε κάμψη του όγκου παραγωγής. Ακολούθως, επικράτησε τάση ομαλοποίησης, με μια πλέον ανοδική τάση.

Η ανάγκη για ανακαίνιση κτιρίων ή επιδιόρθωση κάποιων προβλημάτων προκάλεσε μία ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα, έπειτα από την αδράνεια που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η υψηλή φορολογία των πολιτών δεν επιτρέπει τη γρήγορη ανάπτυξη του κλάδου της οικοδομής και κατ΄ επέκταση του τομέα των οικοδομικών χρωμάτων.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους τομείς της αγοράς, απώλειες εντοπίστηκαν και στον τομέα των μελανιών για εκτυπώσεις, καθώς οι εκτυπωτικές μονάδες λάμβαναν μειωμένες παραγγελίες που συνοδεύονταν από πτώση του τιράζ. Ο κλάδος των έντυπων μέσων τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από μείωση των εσόδων που προέρχονται από κυκλοφορία και διαφημιστικές καταχωρήσεις.

Τέλος, οι ανάγκες χρηματοδότησης με κεφάλαιο κίνησης είναι υψηλές, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στην είσπραξη των απαιτήσεων, λόγω της έλλειψης ρευστότητας των πελατών -εργολάβων.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top