Οι ροδιακές μικροζυθοποιίες Vap Κουγιός και Παπαδημητρίου Εμμανουήλ αποτελούν τις μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς, εμφανίζοντας πενταψήφιους όγκους παραγωγής και απευθυνόμενες κυρίως στο νησί της Ρόδου, έχοντας παράλληλη δραστηριότητα στον τομέα της παραγωγής, εμφιάλωσης και διανομής αναψυκτικών και χυμών.

Στην Κέρκυρα λειτουργεί η τοπική Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, στο Άργος η Ζυθοποιία Ζέος, στην Εύβοια η Septem και η Έλιξη, στη Σαντορίνη οι First Lomax και Ζυθοποιία Σαντορίνης, στην Κρήτη οι Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία και Κρητική Ζυθοποιία, στη Χίο η Ζυθοποιία Χίου, στην Τήνο η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, στις Σέρρες η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος κ.λπ.

Η Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που παράγει βιολογική μπύρα.

Επίσης, την τελευταία διετία ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους νέες μονάδες ζυθοποίησης και συγκεκριμένα οι Μικροζυθοποιία Βάρης, Naxos Beer, Ηλειακή Ζυθοποιία, Μικροζυθοποιία Μυκόνου, Ζυθοποιία Ηπείρου, Noctua Athens Microbrewery, Μικροζυθοποιία Πάρου, Μικροζυθοποιία Κορφή, Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου, Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης, Τρικάλων Ζύθος, Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης και Satyr Brews.

Κάθε χρόνο οι περισσότερες ελληνικές μικροζυθοποιίες αυξάνουν την ποσότητα που διαθέτουν στην αγορά, καθώς η ζήτηση για ποιοτική, ελληνική μπύρα αυξάνεται, ενώ παράλληλα επιδιώκουν επέκταση και σε άλλες γεωγραφικές αγορές. Συνεπώς, αρκετές μονάδες υλοποιούν –ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν- επενδύσεις αναβάθμισης ή επέκτασης του εξοπλισμού τους ώστε να ενισχύσουν την –περιορισμένη ακόμα- δυναμικότητα παραγωγής τους.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top