Οι έκτακτες δαπάνες για στη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που πλήττονται από το σαρωτικό πέρασμα του κορωνοϊού στην οικονομία αναμένεται να εκτροχιάσουν τον γερμανικό προϋπολογισμό, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για εκτόξευση του ελλείμματος πάνω από το 7% του ΑΕΠ. Η κρίση λόγω κορωνοϊού οδηγεί σε βαθιά ύφεση την οικονομία, με τους Γερμανούς «σοφούς» να προβλέπουν συρρίκνωση 5,5% του ΑΕΠ φέτος.

Προβλέψεις και για αύξηση του δημοσίου χρέους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, έπειτα από αρκετά χρόνια φθίνουσας πορείας. Το χρέος αναμένεται να αναρριχηθεί στο 75% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δημοσιονομική έκθεση του Βερολίνου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση υπεγράφη σήμερα από τα αρμόδια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο συμβούλιο Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών(ECOFIN).

Για να μετριάσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία, ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, έχει αναστείλει τη δέσμευση περί δημοσιονομικής πειθαρχίας, επειτα από αρκετά χρόνια ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και υψηλών πλεονασμάτων. Τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής ενίσχυσης από την κυβέρνηση του Βερολίνου υπερβαίνουν το ένα τρισ. ευρώ και για τη χρηματοδότησή τους σχεδιάζει ρεκόρ ομολογιακών εκδόσεων.

Το lockdown, τα κλειστά σύνορα και τα καθηλωμένα αεροσκάφη έχουν οδηγήσει σε ύφεση την γερμανική οικονομία. Ο επικεφαλής του συμβουλίου Γερμανών «σοφών» -που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση σε οικονομικά ζητήματα- προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Γερμανίας τουλάχιστον κατά 5,5% φέτος, εξαιτίας της κρίσης λόγω κορωνοϊού έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2,8%.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτή την πρόβλεψη. Περιμένω ύφεση στο 5,5% και μάλλον και αυτή η εκτίμηση είναι αισιόδοξη», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ο Λαρς Φελντ.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top