Βασικό ζητούμενο από τον ΣΒΕ είναι η ισχυροποίηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με διατήρηση των θέσεων εργασίας και παράλληλη στήριξη της βιωσιμότητας των υγιών βιομηχανιών. Κατά τον ΣΒΕ, η πανδημία ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα επιλογής συγκεκριμένων αναπτυξιακών προτεραιοτήτων για τη χώρα, που θα την καταστήσουν λιγότερο ευάλωτη από διεθνείς αναταράξεις όπως αυτή που βιώνει το τελευταίο δίμηνο.

Ο ΣΒΕ προτείνει η μεταποιητική δραστηριότητα να τεθεί σε προτεραιότητα ενίσχυσης. «Αυτή η στρατηγική επιλογή της χώρας θα βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να βιώνει στο μέλλον ηπιότερες αρνητικές επιπτώσεις από τις σημερινές, εφόσον ξανασυμβεί παρόμοιας έκτασης κρίση» δηλώνει ο Σύνδεσμος. Προς αυτή την κατεύθυνση, για την αποτροπή του κινδύνου (περαιτέρω) συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης και για την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο των αναπτυξιακών πολιτικών την επόμενη μέρα, ανέπτυξε και δημοσιοποιεί σήμερα τις ακόλουθες οκτώ δέσμες προτάσεων:

1. Ενίσχυση ρευστότητας.

2. Διατήρηση θέσεων εργασίας - Πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών.

3. Πληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το κράτος.

4. Εξορθολογισμός και προσαρμογή του μέτρου «Αναστολής Σύμβασης Εργασίας».

5. Θεσμοθέτηση της ευελιξίας του ωραρίου εργασίας.

6. Ειδική μέριμνα για την αναλογική στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων.

7. Επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω επενδύσεων.

8. Επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων της βιομηχανίας.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top