Η εταιρεία λειτουργεί πάντα με βάση τα υψηλότερα πρότυπα προσωπικής και επαγγελματικής ακεραιότητας. Βασικές αξίες της είναι το ήθος, ο σεβασμός, η αυθεντικότητα και η αποτελεσματικότητα. Το προσωπικό της IBHS λειτουργεί προσηλωμένο τόσο σε ενδο-εταιρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εταιρείας – πελάτη σε αυτές τις παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες με σκοπό να δημιουργούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις εμπιστοσύνης.

Γενικός αντικειμενικός σκοπός της πολιτικής μας είναι η συνεχής βελτίωση των επιχειρηματικών μας επιδόσεων, με ταυτόχρονη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Για να επιτύχουμε τους στόχους μας έχουμε εγκαταστήσει και εφαρμόζουμε ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο συμμορφώνεται με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015. Βασικός στόχος του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας είναι η διαρκής βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών της επιχείρησης, έχοντας πάντα ως γνώμονα την συνεχή ικανοποίηση των αναγκών και των προσδοκιών των πελατών της στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

H IBHS δίνει προτεραιότητα στο ανθρώπινο στοιχείο και στην εξέλιξη των ανθρώπων της, λειτουργεί πάντα με ομαδικότητα και ενθαρρύνει τις δημιουργικές λύσεις και τις καινοτόμες ιδέες. Δεσμευόμαστε για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, τη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος εργασίας και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού με στόχο την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση του πελάτη, τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών και τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στο χώρο της εξειδίκευσής της.

Η αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας θέλουμε να αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση του ονόματός μας. Δεσμευόμαστε για τη συμμόρφωση μας με τις προδιαγραφές των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε, αποδεχόμαστε και εξετάζουμε κάθε πρόταση ή παρατήρηση με διάθεση συνεργασίας, φροντίζουμε ώστε τυχόν παραλείψεις ή σφάλματα μας να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, οριστικά και με τρόπο που να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

Δεσμευόμαστε επίσης για:

  • Τη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία και τις λοιπές εφαρμοστέες απαιτήσεις που διέπουν τη λειτουργία της επιχείρησης και
  • Τη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας

Η δέσμευση μας αυτή αποτελεί οδηγό για την συστηματική ανασκόπηση των επιδόσεων μας και το προσδιορισμό των επιχειρηματικών στόχων μας.

Η Πολιτική Ποιότητας της εταιρείας εκφράζει την νοοτροπία της εταιρείας όσον αφορά την αντιμετώπιση των πελατών και όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν την υποχρέωση να δραστηριοποιούνται κατά τρόπο ώστε η Πολιτική Ποιότητας να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις.

Για την Infobank Hellastat A.E.

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top