Κύπρος: Αντλεί ένα δισ. από 15ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,75%

Επιτυχημένη κρίνει η κυπριακή κυβέρνηση την έξοδο της Κύπρου στις αγορές, με την έκδοση 15ετούς ομολόγου.

Read more ...

Αυξημένη η τιμή του καφέ, μειωμένη η συνολική ζήτηση

Μερίδιο 10% εκτιμάται ότι έχουν καταλάβει στην ελληνική αγορά καφέ τα λαθραία προϊόντα από τις αρχές του 2017 οπότε και επιβλήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. Την ίδια στιγμή, η συνολική ζήτηση στον καφέ κινείται με αρνητική ποσοστιαία μεταβολή της τάξεως του 6,8% (στοιχεία για την περίοδο Αύγουστος 2015-Δεκέμβριος 2016, έναντι Ιανουαρίου 2017-Ιουνίου 2018) ως απόρροια της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ, ενώ στο σύνολο του 2018 η μείωση του όγκου πωλήσεων σε σχέση με το 2017 άγγιξε το 1,9%.

Read more ...

Ιταλία: Ο απροσδόκητος νικητής των αγορών

Η ανάκαμψη σε παγκόσμιες μετοχές και ομόλογα, που καταγράφεται από τις αρχές του 2019, έχει ωφελήσει τα μέγιστα την Ιταλία, γεγονός που εκπλήσσει δεδομένων των ζοφερών στοιχείων για την πορεία της οιικονομίας της, των επίμονων ανησυχιών για τα τραπεζικά προβλήματα και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

Read more ...

Η Ρωσία μείωσε στο ένα τρίτο τις εξαγωγές χρυσού το 2018

Μειωμένες κατά 3,3 φορές σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ήταν οι ρωσικές εξαγωγές χρυσού το 2018.

Read more ...

Εικονικός πάροχος κινητής λίγο πριν από την πώλησή της η Forthnet

Το πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator - MVNO) επιβάλλει με απόφασή της η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στις Cosmote και Vodafone, ορίζοντας τους βασικούς όρους μιας εμπορικής συμφωνίας.

Read more ...

Ασανσέρ οι τιμές του πετρελαίου

Σε υψηλά τριών μηνών σκαρφάλωσαν προς στιγμήν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Τρίτη, στον απόηχο των στοιχείων για πτώση στις εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας. Στη συνέχεια, ωστόσο, βάρυναν περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εμπορικών αντιπαραθέσεων και περαιτέρω επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα οι τιμές να βρεθούν σε αρνητικό έδαφος.

Read more ...

Σε ναδίρ εννέα ετών ο δείκτης παγκόσμιου εμπορίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα εννέα ετών διολίσθησε ο δείκτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την εικόνα και τις προοπτικές των εμπορικών συναλλαγών. Πρόκειται για ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι προς τις κυβερνήσεις, όπως είπε ο ΠΟΕ, τονίζοντας πως εάν οι εμπορικές εντάσεις συνεχιστούν θα έχουμε ακόμη πιο απότομη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Read more ...

Πράσινο φως σε τέσσερις επενδύσεις 333,8 εκατ. ευρώ

Τέσσερα νέα επενδυτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 333.872.600 ευρώ εγκρίθηκαν σήμερα από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη.

Read more ...

Νέο κατάστημα Γρηγόρης στη Ρουμανία

Ένα ακόμα κατάστημα Γρηγόρης στη Ρουμανία άνοιξε τις πόρτες του, αυτή τη φορά στο πολυσύχναστο σημείο του Βουκουρεστίου Lipscani, σε ένα διατηρημένο κτήριο που χτίστηκε το 1890.

Read more ...

WSJ: Η Γερμανία κλίνει προς θετική απόφαση για τη Huawei

Η γερμανική κυβέρνηση κλίνει προς το να επιτρέψει στην Huawei να συμμετάσχει στην ανάπτυξη δικτύων 5G στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, όπως μεταδίδει η WSJ επικαλούμενη υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους.

Read more ...

Β. Κορκίδης: Ποιο είναι το κόστος του παρεμπορίου - Συνεργασία ΕΒΕΠ με ΣΔΟΕ για τον περιορισμό του

Το παρεμπόριο στερεί από την υγιή επιχειρηματικότητα 15 δισ. ευρώ ετησίως και από το κράτος έσοδα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραίώς (ΕΒΕΠ) Βασίλης Κορκίδης.

Read more ...

ΓΠΚΒ: Ανάπτυξη άνω του 2% - «Καμπανάκι» για προαπαιτούμενα, δικαστικές διεκδικήσεις

Ρυθμό ανάπτυξης άνω του 2% αλλά και παραγωγή «υπερπλεονάσματος» για το 2018 προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Στην έκθεσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το μεσημέρι, δεν κάνει συγκεκριμένες προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ και του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά την περυσινή χρονιά ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξο για την επίτευξη των στόχων. Ανάπτυξη άνω του 2% «βλέπει» το γραφείο προϋπολογισμού και για το 2019.

Read more ...

Γαλλογερμανικό μανιφέστο για Ευρωπαίους πρωταθλητές στη βιομηχανία

Με ένα ενιαίο μανιφέστο για τη βιομηχανική πολιτική προσπαθούν να απαντήσουν Γερμανία και Γαλλία στις προκλήσεις της νέας εποχής και κυρίως στις αυξανόμενες φιλοδοξίες της Κίνας. Η κίνησή τους έρχεται στον απόηχο του βέτο, που άσκησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συγχώνευση των Siemens και Alstom και των έντονων αντιδράσεων, που αυτό πυροδότησε.

Read more ...

ΓΠΚΒ: Ανάπτυξη άνω του 2% το 2019 - «Καμπανάκι» για προαπαιτούμενα, δικαστικές διεκδικήσεις

Ρυθμό ανάπτυξης άνω του 2% αλλά και παραγωγή «υπερπλεονάσματος» για το 2018 προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Στην έκθεσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το μεσημέρι, δεν κάνει συγκεκριμένες προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ και του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά την περυσινή χρονιά ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξο για την επίτευξη των στόχων.

Read more ...

Άνοδος για τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων - Κοντά στο 3,8% το ελληνικό 10ετές

Άνοδο πέντε μονάδων βάσης καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με φόντο τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ υποχώρησαν κατά 5,3% τον Δεκέμβριο του 2018 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2017. Παρουσιάζοντας ελαφρώς «τσιμπημένη» απόδοση σε σύγκριση με χθες, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο βρίσκεται κοντά στο 3,8%, ενώ το επιτόκιο του γερμανικού ομολόγου οδεύει στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Οκτώβριο του 2016.

Read more ...

IBHS trial EN

Company Name:*
User Full Name:*
Company VAT:*
User Email:*
User Telephone:*
Word Verification:

Vouliagmenis Avenue 18 Glyfada

210-8939000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAX: 210-8939098-99

Scroll to top