Αισθητές οι πρώτες πιέσεις στην κινεζική οικονομία

Οι πιέσεις του εμπορικού πολέμου αρχίζουν να γίνονται αισθητές στην οικονομία της Κίνας, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία.

Read more ...

Oυάσιγκτον προς Άγκυρα: Η οικονομική πίεση θα ενταθεί, εάν δεν αφεθεί ελεύθερος ο πάστορας

Νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει η Ουάσιγκτον. Προειδοποιεί ότι η οικονομική πίεση θα ενταθεί, εάν η Τουρκία συνεχίσει να αρνείται την απελεύθερωση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Read more ...

Folli Follie: Έλαβε ειδοποίηση καταγγελίας οφειλής 20 εκατ. ευρώ

Πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Folli Follie. Σε αυτήν παραδέχεται ότι από τις 9 Aυγούστου 2018 έλαβε ειδοποίηση καταγγελίας που καθιστά οφειλή 20 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμη και την κατάπτωση της σχετικής εγγύησης από ομολογιούχο. Όπως επισημαίνει η εταιρεία αρχίζει προσπάθεια συμβιβασμού με τον ομολογιούχο, ενώ θα διερευνήσει εναλλακτικές αναδιάρθρωσης.

Read more ...

Μέρκελ: Η τουρκική κρίση αποκαλύπτει την αξία του ευρώ

Να κοιτάξουν την υποτίμηση της λίρας και τις ισχυρές αναταράξεις στις τουρκικές αγορές καλεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, όσους αμφισβητούν το ευρώ. Αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις σχολίασε πως είναι πολύ σημαντικό να διαθέτεις ένα ισχυρό νόμισμα, εναντίον του οποίου δεν είναι εύκολο να εξαπολύσουν επιθέσεις οι κερδοσκοπικές δυνάμεις.

Read more ...

Άλμα σχεδόν 8% της τουρκικής λίρας

Ανεβάζει ταχύτητα το ράλι της λίρας μετά και την είδηση της απελεύθερωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνταν στις φυλακές Αδριανούπολης. Οι επενδυτές ερμηνεύουν ενδεχομένως την εξέλιξη ως πρόθεση της Άγκυρας να «μαλακώσει» τη στάση της, σε μία περίοδο που εντείνονται βεβαίως και οι αμερικανικές πιέσεις για την απελεύθερωση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Read more ...

Folli Follie: Το Σεπτέμβριο το πόρισμα της ΕΥ- ποιες οι υποχρεώσεις της εταιρείας

Πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Folli Follie.

Read more ...

Τesla: Τα εμπόδια στη χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία

H χρηματοδότηση για την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο κάθε άλλο παρά «εγγυημένη», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Ίλον Μασκ, σε ανάρτησή του στο Twitter, είναι τελικά. Ο ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκάλυψε το ενδιαφέρον του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ότι οικονομικοί σύμβουλοι του εγχειρήματος είναι οι Goldman Sachs και Silver Lake- οι οποίες πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένες να συμμετάσχουν και σε επίπεδο χρηματοδότησης.

Read more ...

Χρηματιστήριο: Σε συντονισμό με την Ευρώπη, ο ΓΔ έχασε τα κέρδη του στις δημοπρασίες 

Στη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών μεικτή τάση και κίνηση στο μεγαλύτερο διάστημα σε θετικό πεδίο με σταθερή κλίση. Σήμερα, οι θεσμικοί επέβαλλαν οριακή αρνητική μεταβολή στο τέλος. Αφού σταμάτησαν τις προσπάθειες οι αγοραστές από τα μέσα του δεύτερου μέρους της συνόδου. Είχαν ωστόσο επιχειρήσει να φρενάρουν την πτώση που ξεκίνησε τη Δευτέρα (στα επίπεδα των 722 μονάδων αρχικά και 719 αργότερα). Κινήθηκαν αμφότεροι πτωτικά σχεδόν πανομοιότυπα και για το διάστημα από τις 10:40 που σημειώθηκε το μέγιστο ως τις 14:10 που σημειώθηκε το ελάχιστο. Αλλά στην αρχή της συνόδου ήταν με θετικό πρόσημο ο ΓΔ και ο 25άρης, άρα υπήρξε σοβαρή αμφισβήτηση της τάσης ενδιάμεσα.

Read more ...

Πόσο θα αντέξουν οι τουρκικές τράπεζες στην κρίση;

Oι τράπεζες της Τουρκίας είναι προς το παρόν αυτές, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος από την απότομη υποτίμηση της λίρας. Και το πόσο θα αντέξουν ή θα λυγίσουν θα δείξει σε μεγάλο βαθμό πόσο βαθιές θα είναι οι πληγές και στην πραγματική οικονομία.

Read more ...

Τουρκοκύπριοι: Με πακέτο 23 μέτρων αντιμετωπίζουν τη βουτιά της λίρας

Πακέτο 23 μέτρων, που έχουν ως στόχο να αντισταθμίσουν τη ραγδαία υποτίμηση της λίρας, εξήγγειλε σήμερα το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων.

Read more ...

Κύπρος: Εκτιμήσεις για ανάπτυξη άνω του 4%

Ρυθμός ανάπτυξης πέραν του 4% αναμένεται για το 2018 στην Κύπρο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος παρουσίασε τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την πορείας της οικονομίας.

Read more ...

Έφη Αχτσιόγλου: Ξεφύγαμε από το καθοδικό σπιράλ

«Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από το καθοδικό σπιράλ της κρίσης» δηλώνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ενώ τονίζει ότι τα σημάδια ανάκαμψης είναι εμφανή, μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel.

Read more ...

Ευ. Βενιζέλος: Το παρόν πολιτικό πλαίσιο ανατροφοδοτεί την κρίση

«Δυστυχώς η κρίση δεν έχει παρέλθει, επειδή το παρόν πολιτικό πλαίσιο την ανατροφοδοτεί», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σημείωσε ότι η χώρα παλεύει τώρα να επιστρέψει εκεί που βρισκόταν το 2014.

Read more ...

Ρέγκλινκ - Μοσκοβισί: Τα διδάγματά μας από την κρίση

Αφιέρωμα με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση των ελληνικών προγραμμάτων προσαρμογής στις 20 Αυγούστου φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με τίτλο «τα διδάγματά μας από την κρίση».

Read more ...

Ευ. Τσακαλώτος: Δεν επηρεάζει η Τουρκία την «καθαρή» έξοδο

Τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας «δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές.

Read more ...

IBHS trial EN

Company Name:*
User Full Name:*
Company VAT:*
User Email:*
User Telephone:*

Vouliagmenis Avenue 18 Glyfada

210-8939000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAX: 210-8939098-99

Scroll to top