Ντομπρόβσκις: Έμφαση σε ταμειακό απόθεμα και χρέος

Την ανάγκη ύπαρξης ενός σημαντικού ταμειακού αποθέματος υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θέτοντας ως άμεσο στόχο τη διασφάλιση της σταδιακής εξόδου της Ελλάδος στις αγοράς.

Read more ...

Γυρίζουν την πλάτη στα αμερικανικά ομόλογα οι ξένες κυβερνήσεις

Η τακτική του Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει τις ΗΠΑ εναντίον όλων, πυροδοτεί αναταραχή στις διεθνείς αγορές, με τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα να είναι μεταξύ των πρώτων «θυμάτων». Οι κυβερνήσεις αρκετών οικονομιών έχουν αρχίσει να γυρίζουν την πλάτη στο αμερικανικό χρέος. Αν και η τάση είναι προς το παρόν συγκρατημένη, αναλυτές προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να ενταθεί τους επόμενους μήνες, ειδικά εάν κλιμακωθούν οι εμπορικές αντιπαραθέσεις. Κρίσιμη θα είναι η στάση της Κίνας, του μεγαλύτερου- με διαφορά- πιστωτή των ΗΠΑ.

Read more ...

Σε διαρκή πτώση οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο

Σε διαρκή πτώση βρίσκονται οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο, με τις μειωμένες αξίες των διαμερισμάτων να προκαλούν «πονοκέφαλο» στους παράγοντες της οικονομίας.

Read more ...

Ρωσία: Μαχαίρι σχεδόν 50% στην έκθεσή της σε αμερικανικό χρέος

Oι ξένες κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να χάνουν την όρεξή τους για αμερικανικό χρέος. Βαθύ μαχαίρι στις τοποθετήσεις της σε αμερικανικά ομόλογα βάζει η Ρωσία, η οποία πάντως δεν είναι εκ των μεγάλων πιστωτών των ΗΠΑ.

Read more ...

Μέρισμα 0,17 ευρώ αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ

Τη διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., κατόπιν της σημερινής της συνεδρίαση.

Read more ...

Χ.Α.: Η μέρα συντονισμένου ξεπουλήματος διεθνώς δεν εμπόδισε άνοδο 0,98%

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά την εκπνοή των σειρών Ιουνίου στα παράγωγα και το rebalancing στους δείκτες FTSE, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών αρχικά και επί ώρες πορεία συσσώρευσης, γύρω από το κλείσιμο της προηγούμενης. Με τον ΓΔ αρχικά σε θετικό πεδίο αφού άνοιξε με ανοδικό χάσμα 0,65 της μονάδας. Η πλάγια πορεία έφερε μια κλιμακούμενη πτώση και οι πιέσεις ενδοσυνεδριακά οδήγησαν στο κατώτερο στις 14:24 τις 761,79 από 763,44 μονάδες την Παρασκευή.

Read more ...

Αγορές: Εμπόριο και Audi οδήγησαν στο «κόκκινο» την Ευρώπη

Με απώλειες τερμάτισαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω των ανησυχιών για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου.

Read more ...

Αιθιοπία: Δάνειο 3 δισ. δολαρίων από τα Αραβικά Εμιράτα

Χρηματική βοήθεια, ύψους 3 δισ. δολαρίων, προς την Αιθιοπία, δεσμεύτηκε να παράσχει το Ηνωμένο Αραβικό Εμιράτο, εν μέσω των οξυνόμενων οικονομικών προβλημάτων του αφρικανικού κράτους.

Read more ...

Μαγνήτης για τους αμερικανικούς κολοσσούς η Ιρλανδία-1.000 νέες θέσεις από την Amazon

Η Ιρλανδία παραμένει μία από τις ελκυστικότερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επενδύσεις από πολυεθνικές, γεγονός που δίνει ώθηση στην αγορά εργασίας.

Read more ...

Στην «παραμυθούπολη» της Πορτογαλίας στραμμένα τα βλέμματα της αγοράς ομολόγων

Η ηρεμία έχει επιστρέψει στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να στείλει σήμα στις αγορές ότι παρά τον επικείμενο τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης, οι αυξήσεις των επιτοκίων θα αργήσουν. Πρόσθετο στήριγμα στο κρατικό χρέος προσφέρουν και οι εμπορικές αντιπαραθέσεις, καθώς τα ομόλογα- τουλάχιστον των ισχυρών οικονομιών- τείνουν να λειτουργούν ως καταφύγιο σε περιόδους έντονης αναταραχής στις αγορές.

Read more ...

Δύο - τρεις εκκρεμότητες εν όψει Eurogroup

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών είχε νωρίς το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης.

Read more ...

Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 158 προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η 7Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 158 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Read more ...

Στην τελική ευθεία το γαλλογερμανικό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης- τι προβλέπει

Αν και έως πριν από λίγες ημέρες Βερολίνο και Παρίσι βρίσκονταν σε απόσταση σχετικά με κρίσιμες πτυχές της μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης, υπό την πίεση και των τελευταίων εξελίξεων, φαίνεται να έχουν έρθει κοντά σε έναν συμβιβασμό. Σε μία περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και κλυδωνισμών για το προσφυγικό, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της νομισματικής ένωσης θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι θα πορευθούν από κοινού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων- εκκινώντας από το οικονομικό πεδίο.

Read more ...

Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των θεσμών έχει αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης.

Read more ...

Δύο αμερικανικοί κολοσσοί οι πιο υπερχρεωμένες εταιρείες του πλανήτη

Ένα κύμα συγκέντρωσης στην αμερικανική αγορά των μίντια μεταφέρει τον έλεγχο μέσων ενημέρωσης και ψυχαχωγίας στα χέρια λίγων. Οι εταιρείες που θα αποκτήσουν τη μεγαλύτερη ισχύ, όμως, είναι και εκείνες, που θα σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος του χρέους, σε μία περίοδο που η μόχλευση των επιχειρήσεων παγκοσμίως καλπάζει.

Read more ...

IBHS trial EN

Company Name:*
User Full Name:*
Company VAT:*
User Email:*
User Telephone:*

Vouliagmenis Avenue 18 Glyfada

210-8939000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAX: 210-8939098-99

Scroll to top