ΑΑΔΕ: Στο «μικροσκόπιο» απόφαση του ΣτΕ περί διαγραφής ΦΠΑ λόγω παρέλευσης 5ετίας

Στις νομικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει αποσταλεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που προβλέπει την παραγραφή υπόθεσης η οποία αφορά την επιβολή πρόσθετου ΦΠΑ ύψους 830.000 ευρώ σε επιχείρηση λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Read more ...

E.E.: Βουτιά στις πωλήσεις αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο- πού οφείλεται

Όπισθεν ολοταχώς για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να κάνουν «βουτιά» 23%. Ήταν ο πρώτος μήνας εφαρμογής των νέων κανόνων για τους ελέγχους εκπομπών ρύπων και η πτώση έρχεται να ανατρέψει τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας τον Αύγουστο, όταν εταιρείες και καταναλωτές προσπαθούσαν να προλάβουν την προθεσμία. Τη γενικότερη τάση ακολούθησε και η ελληνική αγορά.

Read more ...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,5% η ανάπτυξη το 2017

Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,5% το 2017, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης τον Μάρτιο για 1,4%, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Read more ...

Πληθωρισμός: Στο 2,1% στη Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο - Στο 1,1% στην Ελλάδα

Στο 2,1% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Read more ...

Περισσότεροι από 2 στους 10 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ενέργειας

Περισσότεροι από το 1/3 των Ελλήνων εξακολουθούν να απειλούνται με φτώχεια και κοινωνικό εξοπλισμό. Αρκετοί εξ αυτών δοκιμάζονται από τη λεγόμενη ενεργειακή φτώχεια, δηλαδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις βασικές ανάγκες θέρμανσης και ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους.

Read more ...

Ευρωζώνη: Στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

Στο 2,1% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2018, έναντι 2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Read more ...

Β. Σπανάκης: Άμεση ανάγκη γενναίας κοινωνικής ρύθμισης για τους οφειλέτες

Την ανάγκη να γίνουν άμεσα τομές στην φορολογική πολιτική επεσήμανε ο Βασίλης Σπανάκης, πρόεδρος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Read more ...

Η IBG περνά στον έλεγχο του ομίλου Βαρδινογιάννη

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη οδεύει η IBG Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος έναντι τιμήματος 75 εκατ. ευρώ. Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος εποπτεύεται από την ΤτΕ και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Κύπρου.

Read more ...

Τζ. Πάιατ: Ενδιαφέρον από ΗΠΑ για επενδύσεις σε ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, λιμενικές υποδομές

Στη στρατηγική σημασίας συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα των διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του θαλάσσιου εμπορίου επικεντρώθηκε η συνάντηση εργασίας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Επί τάπητος και η θεσμική συνεργασία μεταξύ του Λιμενού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και της US CoastGuard.

Read more ...

Ψάχνει κατεύθυνση το Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις εμφανίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ισορροπεί πέριξ των 645 μονάδων, αναζητώντας κατεύθυνση στην τρίτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Read more ...

Wind: Επενδύει στο 5G

Tα σχέδιά της για επενδύσεις στην 5G τεχνολογία προωθεί η Wind στην Ελλάδα. «Η εποχή του 5G δεν ορίζεται ως ακόμα μια συμβατική τεχνολογική εξέλιξη αλλά ως ένας ολόκληρος ανασχηματισμός δικτύου», υποστήριξε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Αντώνης Τζωρτζακάκης , Chief Strategy Officer της Wind Ελλάς στο συνέδριο «Towards 5G Enabled Gigabit Society», που διοργάνωσε το ITU(International Telecommunication Union) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, στις 11 & 12 Οκτωβρίου 2018.

Read more ...

Νέα απόφαση για την επιστροφή δώρων

Η πλέον πρόσφατη απόφαση πρωτοδικείου που διατάσσει την επιστροφή των περικομμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας αφορά 50 εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για επιστροφές ποσών της περιόδου από το 2014 έως και το 2016, ενώ τα ποσά της επιστροφής κυμαίνονται από 500 έως 1.437,50 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα δώρα έχουν καταργηθεί με τις διατάξεις του Νόμου 4093/2012.

Read more ...

Τράπεζες: Μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση NPLs

Με ρυθμίσεις άλλου τύπου και όχι φασόν θα κινηθούν οι τράπεζες σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια ιδιωτών από την 1η Νοεμβρίου, και μάλιστα πιο επιθετικά.

Read more ...

Συνέχεια στην ανάκαμψη για μετοχές και ομόλογα

Με φόρα από το χθεσινό δυναμικό ριμπάουντ της Wall Street, ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές ανακάμπτουν σήμερα. Σε τροχιά ελαφράς ανόδου βρίσκονται και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Αντιθέτως εκείνες του χρυσού, που χθες λειτούργησε ύστερα από πολύ καιρό ως καταφύγιο, ακολουθούν και πάλι την κατιούσα. Θετικό το κλίμα και στις αγορές κρατικού χρέους με τις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης να κινούνται πτωτικά.

Read more ...

8 δισ. με 32 προγράμματα στις επιχειρήσεις

Την πιο ενεργή εμπλοκή του τραπεζικού συστήματος στη χρηματοδότηση της οικονομίας και των επενδύσεων ζήτησε χθες, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, από τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών και της Attica Bank ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Read more ...

IBHS trial EN

Company Name:*
User Full Name:*
Company VAT:*
User Email:*
User Telephone:*

Vouliagmenis Avenue 18 Glyfada

210-8939000

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

FAX: 210-8939098-99

Scroll to top