Άδειες φύτευσης αμπελουργών

Αναφορικά με τις άδειες φύτευσης, η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και οι άδειες κατανέμονται σε εθνικό και όχι σε περιφερειακό επίπεδο , ενώ σε περίπτωση που οι αιτήσεις θα υπερβούν το 1% της εθνικής έκτασης αμπελώνων (6.200 στρέμματα περίπου), θα ενεργοποιούνται τα εξής κριτήρια προτεραιότητας :

 • Νεοεισερχόμενοι σύμφωνα με τα κριτήρια του ΜΑΑΕ: Συντελεστής βαρύτητας: 0,30
 • Εκτάσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος (βιολογικά, εθνικά συστήματα πιστοποίησης, αναβαθμίδες): Συντελεστής βαρύτητας: 0,10
 • Εκτάσεις που αντιμετωπίζουν φυσικούς περιορισμούς (ορεινές άνω των 500 μ., Νησιά Αιγαίου Πελάγους): Συντελεστής βαρύτητας: 0,10
 • Διεύρυνση των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων:
  1. ≥ 5 έως και 20 στρ., Συντελεστής βαρύτητας: 0,35
  2. > 20 έως 30 στρ., Συντελεστής βαρύτητας: 0,245
  3. > 30 στρ., Συντελεστής βαρύτητας: 0,175
 • Συμπεριφορά παραγωγού: Συντελεστής βαρύτητας: 0,15

Σημειώνεται ότι πολλοί αμπελουργοί επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση εγκατάστασης αμπελώνα στο πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης, κάτι που σήμερα αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα χρηματοδότησης. Η επιλογή αυτή δεν θα υφίσταται μετά την εκπνοή των εν λόγω αιτημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που κάποιες Περιφέρειες της χώρας δεν απορροφήσουν τον προϋπολογισμό τους.

Δεδομένης της ισχύος του καθεστώτος των αδειών φύτευσης μέχρι το 2030, η ΚΕΟΣΟΕ αναζητά τρόπους ώστε η εγκατάσταση αμπελώνα να χρηματοδοτηθεί με κοινοτικούς ή εθνικούς πόρους, αφού η εγκατάσταση νέων αμπελώνων βάσει των ήδη χορηγηθεισών αδειών (2016, 2017) δεν ξεπερνάει το 12% των χορηγήσεων, γεγονός που οφείλεται στην οικονομική αδυναμία των κατόχων.

IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top