Χαρακτηριστικά του Κλάδου

Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος και επικεντρώνεται: α) στην απόκτηση των πιο εμπορικών σε πωλήσεις σημάτων, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το μερίδιο αγοράς τους και β) σε συμφωνίες με τα super market που αφορούν στην απόκτηση καλύτερης θέσης στο «ράφι», καθώς και στην υπενοικίαση χώρου για πραγματοποίηση προωθητικών ενεργειών εντός των καταστημάτων.

Καθότι οι μεγαλύτερες εταιρείες αποτελούν θυγατρικές πολυεθνικών ομίλων ή συνεργάζονται με ξένους εμπορικούς οίκους, το χαρτοφυλάκιό τους καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό από τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών.

Τα εμπόδια εισόδου είναι ιδιαίτερα υψηλά και συνίστανται στη δυσκολία απόκτησης εμπορικών σημάτων, καθώς αφενός ελάχιστα παραμένουν χωρίς επίσημο αντιπρόσωπο διεθνώς και αφετέρου απαιτούνται υψηλά κεφάλαια προκειμένου να αποκτηθεί το δικαίωμα διανομής ενός αλκοολούχου ποτού που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο άλλων εταιρειών.

Οι εταιρείες εισαγωγής και διανομής συναλλάσσονται απευθείας με τις μεγάλες αλυσίδες super market, προσφέροντας όρους που οι υπόλοιπες εμπορικές επιχειρήσεις είναι δύσκολο να ακολουθήσουν.

Επίσης, δαπανούν σημαντικά κονδύλια για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην προώθηση των προϊόντων που διακινούν, γεγονός που αποτυπώνεται στα υψηλά έξοδα διάθεσης που παρουσιάζουν.

Αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν και στην κατηγορία της νυχτερινής διασκέδασης, όπου οι 4 μεγάλες εταιρείες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τους όρους συνεργασίας με τα πιο δημοφιλή κέντρα.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top