Γεωγραφική κατανομή των αποθηκών

Η πλειονότητα των εταιρειών που εδρεύουν στην Αττική, έχουν τις βασικές εγκαταστάσεις τους σε δύο ευρύτερες περιοχές: Θριάσιο Πεδίο – Ασπρόπυργος – Μαγούλα - Ελευσίνα και Αυλώνας - Οινόφυτα - Θήβα. Από την άλλη, οι εταιρείες που έχουν έδρα στη Θεσσαλονίκη, διαθέτουν τις εγκαταστάσεις τους κυρίως στις περιοχές Καλοχώρι και Σίνδο.

Παρακάτω, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αποθηκευτικών χώρων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σημείωση: Τα ποσοστά δεν αθροίζουν στο 100% διότι μία εταιρεία ενδέχεται να διαθέτει εγκαταστάσεις σε πολλαπλές περιφέρειες.

Picture14
Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων του κλάδου δεν εξειδικεύεται σε συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς οι περισσότερες εταιρείες διακινούν και διαχειρίζονται όλων των ειδών τα εμπορεύματα. Εξαίρεση, αποτελούν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις εξειδίκευσης είτε στη διαχείριση ενός προϊόντος ή στην παροχή μίας υπηρεσίας (π.χ. αποθήκευση ψύχους, μεταφορά αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.), είτε στον τομέα της συνεργασίας με κάποιο συγκεκριμένο μεγάλο πελάτη.

Ο ανταγωνισμός έχει διαχρονικά ενταθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων και συνίσταται κυρίως σε επίπεδο τιμολόγησης, εύρους, ποιότητας υπηρεσιών και χρόνου εξυπηρέτησης. Πάντως, οι τιμές σε μεγάλο βαθμό παραμένουν σταθερές λόγω των προσυμφωνημένων συμβολαίων, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών εξασφαλίζεται τόσο μέσω επενδύσεων σε τεχνολογία αποθήκης και σύγχρονο λογισμικό, όσο και μέσω της διαφοροποίησης ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top