Οι εταιρείες του κλάδου την τελευταία διετία έχουν δώσει προτεραιότητα στον παράγοντα «καινοτομία», ο οποίος συνίσταται αφενός στην εισαγωγή νέων συσκευασιών στην αγορά και αφετέρου στην ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων με εντονότερα αρώματα και γεύσεις, καθώς οι καταναλωτές δείχνουν τάση για διαφορετικότητα. Στα πλαίσια αυτά, ιδιαίτερη ανάπτυξη δεικνύει ο τομέας των κλειστών συστημάτων ροφημάτων με κάψουλες, τα οποία αποτελούν μια οικονομική λύση για κατανάλωση στο σπίτι.

Επίσης, σημαντική τάση αποτελεί και η ανάπτυξη προϊόντων espresso ιδιωτικής ετικέτας, απαρχή της οποίας αποτέλεσε η επιθυμία αρκετών ιδιοκτητών café να διαφοροποιηθούν στο πεδίο της γεύσης.

Οι νέες συσκευασίες και προϊόντα που αναπτύσσονται συνήθως υποστηρίζονται με έντονη διαφημιστική προώθηση, αλλά και καινοτόμες ιδέες στο marketing. Οι καμπάνιες διαφήμισης, αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής των εταιρειών, αποτελούν πλέον ολοκληρωμένες μορφές επικοινωνίας και προώθησης στα παραδοσιακά, αλλά και τα ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα, τα social media (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest) προσφέρουν μια νέα, πιο οικονομική πλατφόρμα προώθησης και δυνατότητα επαφής με το νεανικό κυρίως κοινό. Ο συνδυασμός όλων των μέσων για τις επικοινωνιακές ανάγκες των εταιρειών προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη, αποδοτικότητα, αλλά και στόχευση.

Στον τομέα της τιμολόγησης, οι εταιρείες εφαρμόζουν την πολιτική των εκπτώσεων επί της λιανικής τιμής, αλλά και προσφορών και δώρων στις on pack συσκευασίες. Οι μειώσεις τιμών –ή η σταθεροποίηση στα υφιστάμενα επίπεδα- αποτελούν πλέον πάγια τακτική σε κατηγορίες που χαρακτηρίζονται ως ώριμες, όπως στον καφέ φίλτρου. Πάντως, όπως ήδη αναφέρθηκε, την τελευταία διετία οι τιμές λιανικής αυξήθηκαν λόγω των αυξήσεων του συντελεστή ΦΠΑ.

Τέλος, οι εταιρείες ανταγωνίζονται ιδιαίτερα στον τομέα των συσκευών παρασκευής καφέ, τόσο σε επίπεδο εκπτώσεων και προφορών, όσο και αναβάθμισης των τεχνολογιών και ποικιλίας των λειτουργιών (π.χ. μηχανές επαγγελματικού τύπου με εξειδικευμένες λειτουργίες, πιο εύχρηστες συσκευές κ.λπ.).

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top