Οι διεθνείς tour operators τα τελευταία χρόνια έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Σύμφωνα με την GBR Consulting, στις 5 πρώτες θέσεις κατατάσσονται οι Tui, Thomas Cook, Louis Hotels, Marriott International και Intercontinental Group.

Αναλυτικά, η Tui δραστηριοποιείται στη χώρα μας μέσω των σημάτων Atlantica, Tui Family Life, Sensimar, Club Magic Life, Club Marmara και Robinson, ελέγχοντας περίπου 11.000 δωμάτια. Ακολούθως, η Thomas Cook μέσω των Sentido, Smartline, Sunprime, Sunwing και Casa Cook διαχειρίζεται 6.500 δωμάτια, ενώ στην τρίτη  θέση η κυπριακή Louis ελέγχει σχεδόν 3.000 δωμάτια σε 9 ξενοδοχεία 4 αστέρων.

hotels12

Η Marriott International, έχοντας εξαγοράσει τη Starwood, έχει 11 ξενοδοχεία με τα σήματα Sheraton, The Luxury Collection, Westin και Autograph Collection Hotels με συνολικά 3.000 δωμάτια. Τέλος, η Intercontinental έχει 4 ξενοδοχεία (σήματα Crown Plaza, Holiday Inn και Intercontinental), συνολικής χωρητικότητας περίπου 1.000 δωματίων.

Αναφορικά με τις ελληνικές αλυσίδες, η Mitsis Hotels καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 18 ξενοδοχεία και 5.900 δωμάτια, ενώ ακολουθεί η Grecotel με 25 ξενοδοχεία και 5.100 δωμάτια, η Aldemar με 7 resort 2.582 δωμάτια, η Helios Hotels με 4 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ναύπλιο και Αττική (περίπου 1.800 δωμάτια) και η Sbokos Hotel Group με 6 μονάδες σε Κρήτη και Ρόδο (1.700 δωμάτια).

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top