Στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων την τρέχουσα περίοδο έχουν αναρτηθεί σημαντικά έργα υποδομών για την Ελλάδα, τα οποία – σε περίπτωση που υλοποιηθούν - θα διαφοροποιήσουν άρδην τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας. Προς το παρόν, η ανάρτησή τους έχει σκοπό την εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης. Αναλυτικά:

  • Σιδηροδρομική Εγνατία (προϋπολογισμός: €10 δισ.): Πρόκειται για νέο σιδηροδρομικό διάδρομο 565 χλμ., ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς, παγκόσμιους και τραπεζικούς πόρους και θα συνδέει τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα βουλγαρικά λιμάνια Βάρνα, Μπουργκάς  και Δούναβη.
  • Σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα (προϋπολογισμός: €300 εκ.): Θα ελαττώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λιοσίων και τον Κηφισό, όπου σήμερα λειτουργούν οι δύο σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων.
  • Γραμμή 4 Μετρό (προϋπολογισμός: €1,5 δισ.): Περιλαμβάνει 14 νέους σταθμούς σε 12,5 χλμ. και θα συνδέει το Γουδί με Άλσος Βεϊκου μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.
  • Υδατοδρόμια (προϋπολογισμός: €45 εκ.): Αφορά τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων σε 50 περίπου περιοχές.
  • Σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (προϋπολογισμός: €160 εκ.): Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα (ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση, αλλά και αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης).
  • Επέκταση περιφερειακής Υμηττού (προϋπολογισμός: €450 εκ.): Περιλαμβάνει την επέκταση από τη σύνδεση με την Αττική Οδό έως τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω αστικής σήραγγας 3 χλμ.
  • Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας (προϋπολογισμός: €350 εκ.): Αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας 1,2 χλμ. που θα συνδέει το Πέραμα με τον Άγιο Γεώργιο, την κατασκευή οδικού άξονα 5 χλμ. από τη λεωφόρο Σχιστού ως το Πέραμα και οδικά έργα σύνδεσης του Αγίου Γεωργίου με τη Σαλαμίνα.
  • Προαστιακός στο Λαύριο: Επέκταση του Προαστιακού από το Κορωπί στο Λαύριο μήκους 32 χλμ. Περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομής, επιδομής, ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης της γραμμής. 
  • Σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα - Πύργος – Καλαμάτα (προϋπολογισμός: €600 εκ.): Πρόκειται για την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Κατάκολο και Πύργος - Κυπαρισσία - Καλαμάτα μήκους 285 χλμ., η οποία θα συνδέσει 4 λιμάνια κρουαζιέρας.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top