Επενδύση έως $2 δισ. στις μεταφορές LNG ο Μαρινάκης

Επιστολή πρόθεσης (Letter of intent- LOI) υπέγραψε με τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, Hyundai Heavy Industries, ο Ευάγγελος  Μαρινάκης  για  την  κατασκευή μέχρι και 10 νέων δεξαμενοπλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG),  σηματοδοτώντας  τη  δυναμική είσοδο του στην εν λόγω αγορά.
Με  δεδομένο  ότι  η  αξία  των  πλοίων αυτών  στα  ναυπηγεία  κυμαίνεται διαχρονικά μεταξύ 180 και 210 εκατομμυρίων δολαρίων, η επένδυση Μαρινάκη μπορεί να ανέλθει έως και τα δυο δισ. δολάρια.
ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ LNG
Κριτήριο  για  τη  νέα  του  επενδυτική κίνηση είναι τα θεμελιώδη μεγέθη της προσφοράς  και  της  ζήτησης  και  το γεγονός  πως  οι  τιμές  στα  ναυπηγεία αυτή  την  περίοδο  κρίθηκαν  από  τον εφοπλιστή  ως  ελκυστικές,  αναφέρουν κύκλοι με γνώση των λεπτομερειών της επένδυσης.
Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η  χρηματοδότηση  του  ναυπηγικού προγράμματος - που είναι αρθρωτό (4 πλοία + Options για 3+3) - θα γίνει από ίδια κεφάλαια, αλλά και από την αγορά, εφόσον τα πλοία βρουν και ναυλωτές, εξηγούν οι ίδιες πηγές.
ΟΙ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΤΩΝ $300 ΕΚ.
Είναι  η  δεύτερη  μαζική  επενδυτική κίνηση του εφοπλιστή τα τελευταία δυο χρόνια.  Προηγήθηκαν  αγοραπωλησίες πλοίων  εμπορευματοκιβωτίων,  φορτηγών και τάνκερ, αξία άνω του ενός δισ. δολαρίων, που υπολογίζεται ως κατά το προηγούμενο 18μηνο απέφεραν υπεραξίες της τάξης των 300 εκ. δολαρίων, καθώς οι τιμές τους αυξήθηκαν μαζί με τις βελτιούμενες ναυλαγορές.
Με αυτά τα δεδομένα, μένει να φανεί αν η είσοδος του εφοπλιστή στις μεταφορές LNG θα οδηγήσει στο να "δουλέψει" τα πλοία, ή αν θα αποτελέσουν και αυτά τα ποντοπόρα αντικείμενο asset play, όπως λέγεται στη ναυτιλία η αγορά πλοίων για τη  μεταπώλησή  τους  σε  υψηλότερες τιμές.


Πηγή: Bnb Daily

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top