Πρόβλεψη για ήπια πτώση στην κρουαζιέρα τη φετινή χρονιά

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) στην τελευταία της ανακοίνωση προχώρησε σε αναθεώρηση των αρχικών της εκτιμήσεων για την πορεία του κλάδου της κρουαζιέρας φέτος, σύμφωνα με τις οποίες προέβλεπε μικρή άνοδο, μετά την έντονη πτώση του 2017 (απώλειες περίπου 20%). Έτσι, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, φέτος αναμένεται να προκύψει περαιτέρω μείωση 2% για τις προσεγγίσεις πλοίων, στις 3.353 προσεγγίσεις, και 3,2% στις αφίξεις επιβατών, στα 4,48 εκ. επιβάτες.
Η ΕΕΚΦΝ τονίζει ότι ο Πειραιάς φαίνεται να καταγράφει απώλειες, παρά την επάνοδο της Celestyal, η οποία αποχώρησε από το Λαύριο. Αναφορικά με τους τουριστικούς προορισμούς, η Σαντορίνη επιστρέφει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, εμφανίζοντας αυξημένο αριθμό προσεγγίσεων, ενώ η Μύκονος υποχωρεί στην τρίτη. Ακολούθως, η Κέρκυρα φαίνεται να σταθεροποιείται στην τέταρτη θέση, ενώ τόσο το Κατάκολο, όσο και η Ρόδος παρουσιάζουν απώλειες.
shipping travellers pinakas12
Η Κρήτη καταγράφει μικρές αυξήσεις και μειώσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, ενώ πιο μεγάλη ενίσχυση έχει το Ηράκλειο. Ωστόσο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου εμφανίζουν αρκετά μικρή κίνηση, λόγω της άστατης κατάστασης στην Τουρκία, αλλά και του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πηγή: Αλέξης Νικολαΐδης, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top