Η δομή του κλάδου ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων

Ο εγχώριος κλάδος της ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων απαρτίζεται από εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στις ακόλουθες κατηγορίες :
Συλλογή, μεταφορά και αποθήκευση απορριμμάτων:
Στο συγκεκριμένο τομέα λειτουργούν πολυάριθμες εταιρείες, οι οποίες συνήθως συνεργάζονται με τα Συλλογικά Συστήματα ως υπεργολάβοι αυτών, συλλέγοντας και προωθώντας τα απόβλητα στις διάφορες μονάδες αξιοποίησης εντός και εκτός συνόρων.
Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (Σ.Σ.Ε.Δ.):
πρόκειται για φορείς με στόχο την επίτευξη των ποσοτικών στόχων της Ε.Ε. και την αξιοποίηση των χρηματικών εισφορών των υπόχρεων παραγωγών και εισαγωγέων προς αυτή την κατεύθυνση (π.χ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε., ΑΦΗΣ Α.Ε., ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. κ.ά.).
Ανακύκλωση:
επεξεργασία απορριμμάτων και αποβλήτων σε ειδικές εγκαταστάσεις είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με τα εκάστοτε Σ.Σ.Ε.Δ. (π.χ. ΝΕΟΝΑΚΗΣ Α.Ε.).
Φορείς Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.):
αρμόδιοι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης για την προσωρινή αποθήκευση, μεταφόρτωση, αξιοποίηση και διάθεση των στερεών αποβλήτων. Οι Φο.Δ.Σ.Α. είναι είτε Σύνδεσμοι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) είτε ανώνυμες εταιρείες Ο.Τ.Α.  
Κατασκευή και λειτουργία περιβαλλοντικών έργων (π.χ. Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων - Χ.Υ.Τ.Α., μονάδες κομποστοποίησης κ.ά.).
Παραγωγή και εμπορία μηχανημάτων και εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων:
η πλειοψηφία των εταιρειών είναι εισαγωγικές. Συνεργάζονται κυρίως με Ο.Τ.Α., μεταφορικές εταιρείες, Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) κ.τ.λ.

Πηγή: ΙΒ.ΗS Industry Outlooks

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top