Οι προοπτικές του κλάδου Αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής

Ο κλάδος θα τεθεί εκ νέου σε τροχιά ανόδου με την προϋπόθεση διαμόρφωσης ενός σταθερού οικονομικού κλίματος, το οποίο θα τονώσει την ψυχολογία των καταναλωτών και επομένως την ιδιωτική κατανάλωση . Ωστόσο, η επαναφορά σε θετικούς ρυθμούς έχει καθυστερήσει λόγω της επιβολής των capital controls και των τελευταίων αυξήσεων στους έμμεσους φόρους.

Παράγοντα επιτυχούς λειτουργίας μιας εταιρείας του κλάδου, ιδίως σε περιβάλλον φθίνουσας κατανάλωσης, αποτελεί η επέκταση και διαφοροποίησης της προϊοντικής βάσης με προϊόντα τα οποία θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών για ποιοτικά προϊόντα, χωρίς όμως να στερούνται ποιότητας, αλλά και πολλαπλές αγορές σε μια στάση. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν η μετατροπή ζαχαροπλαστείων και αρτοζαχαροπλαστεία, αλλά και η δημιουργία coffee corners στους χώρους των αρτοζαχαροπλαστείων.

Παράλληλα, θετικές προοπτικές εντοπίζονται στην περαιτέρω ανάπτυξη των οργανωμένων δικτύων μέσω ένταξης επιχειρήσεων με συμβάσεις franchise. Μέσω της αναγνωρισιμότητας του κοινού εμπορικού σήματος, οι εντασσόμενες επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν μια ευρύτερη πελατειακή βάση, εμπλουτίζοντας βεβαίως τα προϊόντα που προσφέρουν. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια οι αλυσίδες αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων έχουν ήδη καταλάβει σημαντικά μερίδια αγοράς, μέσω εξειδίκευσης σε συγκεκριμένους κωδικούς.

Η κατανάλωση ψωμιού από προζύμι αυξάνεται, καθώς λόγω των υλικών που περιέχει διατηρείται περισσότερες ημέρες. Επομένως, το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει στα νοικοκυριά τη δυνατότητα να μειώσουν τη συχνότητα αγορών τους, εξοικονομώντας πόρους.

Μελλοντικά, ενδέχεται να προκύψουν συμπράξεις μεταξύ φούρνων ή ζαχαροπλαστείων προκειμένου να αναπτυχθούν οικονομίες κλίμακας σε επίπεδο παραγωγής, πωλήσεων ή αγοράς πρώτων υλών.

Πηγή: IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top