Η δομή και τα χαρακτηριστικά των τουριστικών υπηρεσιών

Ο κλάδος των τουριστικών υπηρεσιών απαρτίζεται από πολυάριθμα τουριστικά γραφεία και πρακτορεία, τα περισσότερα από τα οποία είναι μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις . Παράλληλα, λειτουργούν λίγες μεγάλου μεγέθους εταιρείες, κάποιες από τις οποίες αποτελούν τμήματα διεθνώς γνωστών tour operators και τουριστικών ομίλων. Σύμφωνα με εκτίμηση του ευρωπαϊκού φορέα (European Travel Agents’ & Tour Operators’ Association), το 2014 στην Ελλάδα λειτουργούσαν περίπου 3.800 τουριστικά γραφεία, αριθμός μεγάλος λαμβανομένου υπόψη του πληθυσμού της χώρας. Η συνολική απασχόληση ανερχόταν σε 24.000 εργαζομένους.

Περίπου το 50% των εταιρειών του κλάδου βρίσκονται στην Αττική. Αρκετά πρακτορεία δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια και τα νησιά σε εποχιακή μόνο βάση. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), επισημαίνονται περιπτώσεις όπου η περίοδος λειτουργίας δεν ξεπερνάει τις 40 ημέρες.

Οι υπηρεσίες του κλάδου αφορούν κυρίως στο λεγόμενο περιηγητικό τουρισμό, δηλαδή στην οργάνωση επισκέψεων για Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες σε διάφορους προορισμούς διακοπών, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Αντιθέτως, οι τουρίστες παραθερισμού συνήθως δεν εγκαταλείπουν το ξενοδοχείο τους για περιηγήσεις, λαμβάνοντας all inclusive υπηρεσίες.

Ο περιηγητικός τουρισμός υπολείπεται σε μεγέθη του παραθεριστικού τουρισμού, τομέας που αποτελεί και την υψηλότερη πηγή εσόδων για το εγχώριο τουριστικό προϊόν, ωστόσο αποφέρει υψηλότερα κατά κεφαλή έσοδα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για τις υπηρεσίες του κλάδου προέρχεται από τον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς η ημεδαπή τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια εμφανίζει φθίνουσα πορεία λόγω της ύφεσης.
 
Ο ανταγωνισμός στον κλάδο θεωρείται έντονος, λόγω του μεγάλου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και της χαμηλής διαφοροποίησης των υπηρεσιών.

Για την επιτέλεση των υπηρεσιών τους, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία διατηρούν συνεργασίες με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες για την πώληση εισιτηρίων, ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό και επιχειρήσεις κρουαζιέρας.

Μεγάλο μέρος των υπηρεσιών του κλάδου προσφέρεται πλέον μέσω του διαδικτύου, καθώς πολλά ταξιδιωτικά πρακτορεία έχουν αναπτύξει internet portals για τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση του κοινού. Το ψηφιακό μέσο σταδιακά υποκαθιστά τις υπηρεσίες που παρέχει ένα παραδοσιακό ταξιδιωτικό γραφείο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί αμιγώς on line τουριστικά γραφεία, τα οποία ασκούν ανταγωνιστικές πιέσεις στα παραδοσιακά γραφεία γενικού τουρισμού.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες προσφέρονται είτε μέσω των brand places, δηλαδή των ιστοσελίδων γνωστών tour operators και αεροπορικών εταιρειών (π.χ. Thomas Cook, easyJet κ.ά.), είτε μέσω των market places, τοποθεσιών που συγκεντρώνουν υπηρεσίες από διαφορετικές εταιρείες, όπως τουριστικά καταλύματα, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μουσεία κ.λπ. Γενικά, τα brand places συγκεντρώνουν μεγαλύτερο μέρος των προτιμήσεων του κοινού, υπερτερώντας της δεύτερης κατηγορίας.

Η κοστολόγηση και ανακοίνωση των τουριστικών προγραμμάτων (π.χ. επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, περιηγήσεις κ.λπ.) διενεργείται ακόμα και ένα έτος πριν την πραγματοποίησή τους. Επομένως, επιτακτική ανάγκη για ένα τουριστικό πρακτορείο αποτελεί η γνώση και σταθερότητα των συνθηκών της αγοράς (τιμές εισιτηρίων σε μουσεία, ώρες δρομολογίων κ.ά.).

IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top