Οι προοπτικές του τουριστικού κλάδου

Οι φορείς του τουριστικού κλάδου εκτιμούν ότι το τρέχον έτος η αγορά θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, καθώς οι προκρατήσεις –όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία των διεθνών tour operators - ήδη εμφανίζουν αύξηση 10% κατά μέσο όρο. Η διαφαινόμενη αυτή τάση τροφοδοτείται από την ικανοποιητική πορεία που έχουν οι οικονομίες βασικών χωρών προέλευσης τουριστών (ευρωζώνη, Κεντρική Ευρώπη, Βαλκάνια), γεγονός που αποτυπώνεται και στην ανοδική τάση των δεικτών καταναλωτικών εμπιστοσύνης. Οι συνθήκες αυτές υποδεικνύουν προοπτικές για τη διατήρηση της ισχυρής ζήτησης και στο άμεσο μέλλον.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το ΑΕΠ της Ε.Ε. το 2018 αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,1%, ενώ στη Γερμανία προβλέπεται άνοδος 2,1%, στη Γαλλία 1,7%, στην Ιταλία 1,5%, στο Ηνωμένο Βασίλειο 1,3% και στη Βουλγαρία 3,8% (χώρα που αποτελεί σημαντική πηγή εισόδων για τα ξενοδοχεία της Βορείου Ελλάδας). Επίσης, στις ΗΠΑ αναμένεται αύξηση 2,5%, ενώ στην Κίνα 6,5%.
Ευνοϊκές προοπτικές εντοπίζονται και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι την περίοδο 2017-2021 η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει 35 εκ. τουρίστες, προσεγγίζοντας σε έσοδα τα €20 δισ.
Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων θα ευνοηθεί εφόσον μέρος αυτού του τουριστικού ρεύματος, διοχετευθεί στον περιηγητικό τουρισμό. Προς την κατεύθυνση αυτή, απαιτείται καλύτερη στοχευμένη προβολή των ελληνικών προορισμών και αξιοθέατων στο εξωτερικό, ιδίως σε χώρες που παραδοσιακά τροφοδοτούν τα πρακτορεία με τουρίστες.
Τα τουριστικά πρακτορεία θα καταστούν πιο ανταγωνιστικά εφόσον επενδύσουν στη βελτίωση της ποιότητας και στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών τους (π.χ. ένταξη πακέτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού).
Παράλληλα, σημαντική παράμετρος αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των λειτουργιών, μέσω της παροχής on line υπηρεσιών κρατήσεων (εγκατάσταση booking engines). Η ψηφιοποίηση –η οποία δεν απαιτεί μεγάλο κόστος- θα επιτρέψει στα ταξιδιωτικά γραφεία να ανταποκριθούν πιο ικανοποιητικά στον ανταγωνισμό των πρακτορείων που προσφέρουν μόνο διαδικτυακές υπηρεσίες.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να καταρτίσουν πιο ορθολογικά ωράρια λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν συμβαδίζουν με την κορύφωση της τουριστικής κίνησης (π.χ. καθιέρωση 12ωρής λειτουργίας κατά τη θερινή περίοδο: 08:00-20:00, ώστε να εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες της τουριστικής αγοράς). Φορείς του κλάδου ζητούν σταθερή λειτουργία επί σειρά ετών, αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και δυνατότητα εκτός ωραρίου λειτουργίας.  
Θετικό ρόλο για την είσοδο στην χώρα περισσότερων επισκεπτών τρίτων χωρών θα διαδραματίσει η απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης αδειών εισόδου (Visa Schengen) από τα ελληνικά προξενεία.  
Επίσης, ο τομέας των homeport κρουαζιέρων χρειάζεται ενίσχυση μέσω παρεμβάσεων όπως η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια (π.χ. κατασκευή πρόσθετων μαρίνων, σημείων επιβίβασης και αποβίβασης από κρουαζιερόπλοια κ.λπ.), καθώς και η υλοποίηση επενδύσεων αναβάθμισης σε λιγότερο ανεπτυγμένες εγκαταστάσεις. Η υλικοτεχνική πρόοδος θα επιτρέψει στα εγχώρια λιμάνια να αποτελέσουν σημεία αναχώρησης και όχι απλώς διέλευσης για τις εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρων, γεγονός που θα προσελκύσει υψηλότερες δαπάνες ανά επιβάτη. Ακόμα, ζητείται μείωση των υψηλών τελών ελλιμενισμού, αποκλιμάκωση της επιβάρυνσης των εταιρειών κρουαζιέρας από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. Εξάλλου, η κρουαζιέρα στη χώρα μας εμφανίζει προοπτικές μεγαλύτερης ανάπτυξης, δεδομένης της χαμηλής συμμετοχής του κλάδου στην εισερχόμενη κίνηση τουριστών και στο τουριστικό συνάλλαγμα.  
Επίσης, ζητείται πραγματική απελευθέρωση των δημόσιων οδικών μεταφορών και τακτικών υπεραστικών γραμμών, τομέας στον οποίο τα ΚΤΕΛ έχουν την πρωτοκαθεδρία, ώστε να αποφεύγονται μονοπωλιακά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, ο ΗΑΤΤΑ επικεντρώνει την προσοχή της αγοράς στα εξής σημεία:
κατάργηση των διατάξεων που αφαιρούν έργο από τα τουριστικά λεωφορεία,
διατήρηση ως υπεραστικών γραμμών ελεύθερης επιλογής όλων των γραμμών που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον (π.χ. Αθήνα-Θεσσαλονίκη), οι οποίες στα πλαίσια υγιούς ανταγωνισμού, θα μπορούσαν να αναληφθούν από πολλούς αναδόχους,
κατάτμηση του έργου αποκλειστικού δικαιώματος και ανάθεση σε περισσότερους αναδόχους σε κάθε περιφέρεια, τόσο σε μεγαλύτερες κοινοπραξίες όσο και σε μικρότερες εταιρείες που να μπορούν να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του έργου.
Ο κλάδος χρειάζεται ένα θεσμικό πλαίσιο που θα του επιτρέψει να λειτουργεί απρόσκοπτα, όπως η δυνατότητα των τουριστικών γραφείων να διαθέτουν επιβατηγά ΙΧ αυτοκίνητα (mini vans) ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

IB.HS Industry Outlook Snapshots

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top