Ο μίνι ανασχηματισμός, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς δεν έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις ή ανατροπές, δεν αιφνιδίασε ούτε ενθουσίασε την αγορά. Μετοχές και ομόλογα παρουσιάζουν τάσεις σταθεροποίησης, με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερες ενδείξεις για τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα και κυρίως για το εάν οδεύουμε σε πρόωρες κάλπες και πότε ακριβώς αυτές θα έρθουν.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 14:30 μμ, περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει οριακή μόνο μεταβολή στις 654,50 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 13 εκατ. ευρώ.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο εμπορίου, που εξασφαλίζει κέρδη της τάξης του 2%, ενώ άνοδο περίπου 0,9% παρουσιάζει και ο κλάδος τροφίμων. Οι τράπεζες- που συνήθως έχουν ρόλο θετικού ή αρνητικού πρωταγωνιστή- μένουν εν πολλοίς σταθερές, με τον δείκτη τους να ενισχύεται μόλις 0,2%.

Στην αγορά κρατικού χρέους, την ίδια ώρα, το κόστος δανεισμού παραμένει και αυτό εν πολλοίς αμετάβλητο. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο 3,86%- σε σχετική απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο του 4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκθέσεις των τελευταίων μηνών επενδυτικοί οίκοι τόνιζαν πως για το ελληνικό ενεργητικό η προοπτική πρόωρων εκλογών θα ήταν μάλλον θετική εξέλιξη. Και τούτο γιατί μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε τοξικό κλίμα δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομία και το επενδυτικό κλίμα.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top