Σε μήνυση κατά της Volkswagen και του πρώην επικεφαλής της, Μάρτιν Βίντερκορν, προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το πολύκροτο σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων για τις εκπομπές ρύπων, γνωστό ως «dieselgate». Η αμερικανική αρχή μηνύει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για «μαζική εξαπάτηση» των Αμερικανών επενδυτών.

Στην μήνυση, που κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρει ότι από τον Απρίλιο του 2014 έως το Μάιο του 2015 η Volkswagen εξέδωσε περισσότερα από 13 δισ. δολάρια σε ομόλογα και εξασφαλισμένα με ενεργητικό χρεόγραφα στην αμερικανική αγορά, σε μία περίοδο κατά την οποία κορυφαία στελέχη της γνώριζαν για την παραποίηση των μετρήσεων στις εκπομπές ρύπων περισσότερων από 500.000 αυτοκινήτων.

Η VW εξασφάλισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κέρδους με την έκδοση αυτών των χρεογράφων σε πιο ελκυστικές τιμές για την εταιρεία, υποστηρίζει η SEC, προσθέτοντας ότι επανειλημμένα είχε πει ψέματα και είχε παραπλανήσει τους επνδυτές, πελάτες και ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ.

Για τον Bίντερκορμ ζητεί να του απαγορευθεί η δυνατότητα να έχει διευθυντική θέση σε αμερικανική εισηγμένη εταιρεία. Σημειώνεται ότι ο Βίντερκορμ, ο οποίος παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, βαρύνεται στις ΗΠΑ με την κατηγορία της συνωμοσίας για συγκάλυψη του σκανδάλου από το 2018. Παραμένει, ωστόσο, στη Γερμανία.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top