Δεκατρία μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι- ανήκουν στο «χρυσό κλαμπ» με καταθέσεις τουλάχιστον 100.000 ευρώ σε τράπεζα υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg.

Ο νέος κώδικας δεοντολογίας υποχρεώνει τους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών αρχών νομισματικής πολιτικής να δηλώνουν καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία. Ο Μάριο Ντράγκι είναι μεταξύ των αξιωματούχων που δήλωσαν ότι διαθέτουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Μεταξύ των πέντε συναδέλφων του Ντράγκι στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ο Ιβ Μερς και ο Πέτερ Πρετ συμπεριλαμβάνονται στο κλαμπ των 100.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν διοικητές κεντρικών τραπεζών από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης. Ο επικεφαλής της γερμανικής Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν, μπορεί να μην έχει τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, δήλωσε όμως επενδύσεις σε δύο διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια. Ο διοικητής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας, Ιγκνάσιο Βίσκο, και ο ομόλογός του στην κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλο-καταθετών. Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης διακρατεί και μετοχές στην εταιρεία της οικογένειάς του, την εταιρεία με είδη πορσελάνης Villeroy & Boch.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top