Στο 2020 μετατίθενται οι δύο νέες γεωτρήσεις στην παραχώρηση του Πρίνου στην Καβάλα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για φέτος, όπως αναφέρει η Energean στην επενδυτική και επιχειρησιακή ενημέρωση για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 14 Μαΐου 2019, την οποία ανακοίνωσε χθες στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. Η μετάθεση «μεταφράζεται» σε συνολική περικοπή των επενδύσεων της εταιρείας κατά 30 έως 40 εκατ. δολάρια, καθώς και στην αναθεώρηση της πρόβλεψης της μέσης ημερήσιας παραγωγής για το τρέχον έτος, η οποία αναμένεται πλέον ανάμεσα στα 4.300 και 4.800 βαρέλια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στις καθυστερήσεις στην έναρξη παραγωγής από το κοίτασμα Έψιλον, συνεπεία των τεχνικών δυσκολιών της οριζόντιας γεώτρησης. Έτσι, η Energean προχώρησε σε αναθεώρηση του προγράμματος στον Πρίνο, με στόχο την υποστήριξη της βασικής παραγωγής και τη βελτίωση των προοπτικών της κερδοφορίας της μακροπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται πως η παραγωγή από το Έψιλον ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2019, με την οριζόντια γεώτρηση να δίνει σταθερά άνω των 1.000 βαρελιών ημερησίως. Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη κάθετη γεώτρηση στο κοίτασμα, με αποτελέσματα καλύτερα σε σχέση με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις. Η παραγωγή από τις κάθετες γεωτρήσεις στο κοίτασμα Έψιλον αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Με βάση την επενδυτική και επιχειρησιακή ενημέρωση, το project ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ προχωρά σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό, για έναρξη παραγωγής στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Στο πλαίσιο έρευνας των κοιτασμάτων που της έχουν παραχωρηθεί στο Ισραήλ, η εταιρεία ανακάλυψε κοίτασμα της τάξης των 28 έως 42 δισ. κυβικών μέτρων αερίου (1-1,5 τρισ. κυβικά πόδια) στο Βόρειο Καρίς, με μεγαλύτερη της αναμενόμενης περιεκτικότητα σε ρευστούς υδρογονάνθρακες. Τον Απρίλιο του 2019 ξεκίνησε η κατασκευή της καρίνας της «Energean Power», της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) που θα εγκατασταθεί στην ΑΟΖ του Ισραήλ.

Πριν από λίγες ημέρες, η Energean υπέβαλε επίσης επικαιροποιημένη πρόταση για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Κυπριακή Δημοκρατία και σύναψε Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intend) με ιδιώτη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας για την προμήθεια αερίου. Όπως έχει γράψει η «Ν», το καύσιμο θα προέρχεται από το Καρίς και, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από την «Energean Power», θα μεταφέρεται στο Βασιλικό της Κύπρου.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Του Κώστα Δεληγιάννη

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top