Το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε τον Απρίλιο με τη μορφή τελικών πληρωμών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς ιδιώτες από τους φορείς του Δημοσίου, ενώ για πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης καταβλήθηκαν 12,1 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία για τις ενισχύσεις - επιχορηγήσεις και πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης και εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Τα αναλυτικά στοιχεία πληρωμών δείχνουν τον Απρίλιο πληρωμές μόλις 2,3 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου (ήταν 47,3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο), μηδενικές πληρωμές εκκρεμών επιστροφών φόρου (σταθερά μηδενική η επίδοση επί των επιστροφών από τις αρχές του έτους, όσον αφορά το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, αν και τρέχουν οι πληρωμές απευθείας από την ΑΑΔΕ) και οριακές πληρωμές μόλις 12,1 εκατ. ευρώ στο μέτωπο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (57,7 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα).

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία τετραμήνου που ανακοινώθηκαν πρόσφατα έδειξαν μείωση τον Απρίλιο σε 1,66 δισ. ευρώ από 1,78 δισ. ευρώ που ήταν το σύνολο στο τέλος Μαρτίου.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, όμως, αυξήθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ, από 417 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Έτσι, το άθροισμα διαμορφώθηκε στα 2,36 δισ. ευρώ, από 2,196 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου.

Οι επιστροφές φόρου με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών μειώθηκαν τον Απρίλιο (στα 254 εκατ. ευρώ, από 273 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο), ενώ οι επιστροφές φόρου κάτω των 90 ημερών αυξήθηκαν από τα 144 στα 446 εκατ. ευρώ.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top