Τον έλεγχο του γερμανικού εκδοτικού συγκροτήματος Axel Springer επιδιώκει να αποκτήσει ο αμερικανικός όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων, KKR & Co, εξαγοράζοντας τα μερίδια των μετόχων μειοψηφίας, σε μία συμφωνία ύψους 6,8 δισ. ευρώ.

Η KKR προσφέρει 63 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά. Το αντίτιμο είναι 13% υψηλότερο σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Τρίτη και περίπόυ 40% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν η μετοχή όταν το Bloomberg μετέδωσε για πρώτη φορά τις πληροφορίες για τις σχετικές διαπραγματεύσεις τον περασμένο μήνα. Η κίνηση έχει μάλιστα τη στήριξη της μεγαλύτερου μετόχου, Φρίντε Σπρίνγκερ, και του διευθύνοντος συμβούλου, Ματίας Ντέπφνερ.

Η εμπλοκή του αμερικανικού ομίλου private equity θα προσφέρει στον Ντέπφνερ περισσότερους πόρους προκειμένου να επενδύσει στην ψηφιακή δημοσιογραφία και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις του αυξανόμενου ανταγωνισμού. Η Axel Springer υποβάθμισε τον ετήσιο στόχο για τις πωλήσεις και τα κέρδη της φέτος.

«Τα αναπτυξιακά μας σχέδια απαιτούν σημαντικές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, προϊόντα, τεχνολογία και brands μέσα στα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο Ντέπφνερ σε ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Η ΚΚR είναι εταίρος, που κοιτάει μακροπρόθεσμα, σέβεται και στηρίζει την δέσμευσή μας στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία».

Η Σπρίνγκερ (χήρα του ιδρυτή του ομίλου) και ο Ντέπφνερ σχεδιάζουν να διατηρήσουν τα δικά τους μερίδια, που αθροιστικά κινούνται λίγο πάνω από το 45%.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top