Ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια στις 2 πλευρές του Ατλαντικού σε μία συνεδρίαση οι επενδυτές εμφανίσθηκαν αρκετά εφησυχασμένοι, μετά την αποκλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο αλλά και τις δηλώσεις του διοικητή της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ άφησε ανοιχτό παράθυρο για νέα μείωση επιτοκίων, ενώ πρόσθεσε ότι η Fed θα προχωρήσει εκ νέου σε αγορά κρατικών ομολόγων χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως αύξηση του ισολογισμού της και όχι νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης.

Χθες δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Κίνα προτίθεται να προχωρήσει σε επί μέρους συμφωνία με τις ΗΠΑ, διατηρώντας τη δέσμευσή της να αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.

Σήμερα αρχίζει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των 2 χωρών.

Το δημοσίευμα αυτό επέδρασσε καταλυτικά στην ψυχολογία των επενδυτών στη Wall Street, οι οποίοι έδειξαν την προτίμησή τους στις μετοχές αντί για τα κρατικά ομόλογα, οδηγώντας τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες ενδοσυνεδριακά σε κέρδη περί του 1%.

Στην Ευρώπη οι γερμανικές μετοχές είχαν την καλύτερη ημέρα των τελευταίων 6 εβδομάδων, συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μετοχές.

Μοιραία το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο +1,04%, ενώ στον αντίποδα το χρηματιστήριο του Λονδίνου είχε τη μικρότερη άνοδο 0,33% μεταξύ των κυριοτέρων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε ενισχυμένος 0,42% με τους κλάδους που εξαρτώνται άμεσα από το παγκόσμιο εμπόριο όπως ο τεχνολογικός και της αυτοκινητοβιομηχανίας να ξεχωρίζουν και να καταγράφουν κέρδη 1,37% και 1,02%.

Μεταξύ των μετοχών με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν αυτή της στοιχηματικής εταιρείας Ladbrokes, μετά την αναθεώρηση επί τα βελτίω για τα κέρδη της το 2019, για 2η φορά σε διάστημα 3 μηνών.

Στην Ασία τα χρηματιστήρια είχαν ολοκληρώσει τη συνεδρίαση πριν το δημοσίευμα του Bloomberg, με αυτό στη Σανγκάη να κλείνει με κέρδη 0,39%, ενώ αντίθετα Τόκιο και Χονγκ Κονγκ κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος καταγράφοντας απώλειες 0,61% και 0,81% αντίστοιχα.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Του Γιάννη Παγκαλιά

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top