Η αίσθηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα καταλήξουν σε μία επιμέρους συμφωνία στην εμπορική διαμάχη που έχουν εμπλακεί κατά τους τελευταίους 15 μήνες εξαπλώθηκε διάπλατα στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Η διαφαινόμενη επίλυση του εμπορικού πολέμου που έχει πληγώσει βάναυσα την παγκόσμια οικονομία, η οποία βρίσκεται υπό τον πολιορκητικό κλοιό μίας καινούργιας ύφεσης, προκάλεσε ντελίριο στους επενδυτές σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες με τις διαπραγματευτικές ομάδες των 2 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο, για τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι βαίνουν καλώς.

Η θετική έκβαση που σκιαγραφείται έκανε τους επενδυτές να αναθαρρήσουν, πέφτοντας σωρηδόν στις μετοχές.

Η Wall Street κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη άνω του 1,5%, σε μία ημέρα που η Fed ανακοίνωσε ότι επανεκκινεί την αγορά ομολόγων, με αγορές αξίας 60 δισ. δολαρίων τουλάχιστον μέχρι το β΄ τρίμηνο του 2020.

Στην Ευρώπη το μίγμα λύση στο αδιέξοδο του εμπορικού πολέμου και στο αδιέξοδο του Brexit προκάλεσε ντελίριο στους επενδυτές, στέλνοντας τις ευρωπαϊκές μετοχές και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στα ύψη.

Ο πανευρωπαϊκός έκλεισε με άνοδο 2,31%, έχοντας την καλύτερη εβδομάδα από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι κλάδοι των τραπεζών, της τεχνολογία και των πρώτων υλών έκαναν άλμα (κέρδη 4,92%, 4,72% και 4,68% αντίστοιχα), 3,46% ήταν η άνοδος του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μετοχές των γερμανικών κατασκευαστριών αυτοκινήτων ήταν υπαίτιες για το άλμα του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης (2,86%), ενώ στο χρηματιστήριο του Λονδίνο οι επενδυτές ήταν πιο συγκρατημένοι καθώς τις βρετανικές μετοχές επιβάρυνε το ανοδικό ράλι της στερλίνας.

Στην Ασία οι ασιατικές μετοχές έδειξαν το δρόμο για το πως θα κινηθούν οι αγορές, καθώς η συνεδρίαση κύλησε χωρίς παρατράγουδα, με όλα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια να παρουσιάζουν θετική εικόνα μετά από αρκετό διάστημα.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε άλμα 2,34%, αφήνοντας αρκετά πιο πίσω το χρηματιστήριο του Τόκιο που κατέγραψε κέρδη 1,15%, ενώ Σανγκάη και Σεούλ έκλεισαν με άνοδο 0μ88% και 0,81% αντίστοιχα.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Του Γιάννη Παγκαλιά

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top