Σε υψηλά μηνός κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών και εν μέσω επιφυλάξεων για το εάν θα καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε μια κοινή προσέγγισης για το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας την επομένη της κρίσης λόγω κορωνοϊού. Μικρή άνοδος και στο κόστος δανεισμού της Ελλάδας, με την απόδοση του 10ετούς να διευρύνεται στο 2,13% και το περιθώριο(spread) έναντι της απόδοσης του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 264 μονάδες βάσης.

Ο «πακτωλός» νέων ομολογιακών εκδόσεων τις τελευταίες ημέρες αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα ανοδικών πιέσεων για το κόστος δανεισμού, αν και αντισταθμίζεται από την ευρύτερη τάση αποφυγής ρίσκου, στον απόηχο της κατάρρευσης των πετρελαϊκών τιμών.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς «αναρριχήθηκε» ενδοσυνεδριακά έως και το 1,98% αν και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε κοντά στο 1,94%. «Οι αποθαρρυντικές επιδόσεις των ιταλικών τίτλων μπορόυν να αποδοθούν στις πιέσεις λόγω αυξημένης προσφοράς κρατικών χρεογράφων, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας όσον αφορά το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης», επισημαίνουν αναλυτές της UniCredit.

Πιέσεις και στα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς σε υψηλά μηνός στο 1,073%.

Στον αντίποδα, η στροφή προς ασφαλή καταφύγια είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση στην απόδοση του γερμανικού 10ετούς στο -0,461%.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*
Επαλήθευση λέξης:

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top