Το φάντασμα του Οκτωβρίου πλανάται εκ νέου πάνω από τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βιώνουν τη χειρότερή τους ημέρα από τον Φεβρουάριο, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να διολισθαίνει στο χαμηλό δύο ετών.

Οι τελευταίοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δυσχεράνει σημαντικά τις σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης στο φλέγον ζήτημα των εμπορικών δασμών.

Αυτήν την ώρα (4.10 μ.μ.) ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διολισθαίνει κατά 2,4%, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 2,6%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 2,5%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 2,6% καταγράφει ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να διολισθαίνει κατά 2,1%. Στο κόκκινο βρίσκεται και η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει κατά 2,3%. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο συγκεκριμένος δείκτης έχει χάσει 1,4 τρισ. δολάρια της αγοραίας αξίας του καθώς οι φόβοι αύξησης των επιτοκίων και η επιβράδυνση της ανάπτυξης οδηγούν σε ρευστοποιήσεις.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται τα ορυκτά, λόγω της υψηλής έκθεσης στην κινεζική οικονομία, ενώ απώλειες εμφανίζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Ο Άγιος Βασίλης θα οδηγεί αρκούδα φέτος», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγμάτευσης στο γερμανικό asset manager MPPM EK, Γκιγιέρμο Ερνάντεζ Σάμπερε, σύμφωνα με το Bloomberg, κάνοντας λόγο για αρνητικό κλίμα.

Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης έχει προκαλέσει εκροές κεφαλαίων ύψους 62 δισ. δολαρίων από την Ευρώπη φέτος.

Την ίδια ώρα, σημαντικές απώλειες καταγράφονται και στα προ-συμβόλαια της Wall Street, με τις απώλειες για τον Dow Jones να προσεγγίζουν τις 800 μονάδες, εν μέσω των ανησυχιών για τις εμπορικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό πίεση βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού να παρουσιάζει πτώση της τάξης του 2%.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top