Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Wall Street, καθώς η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αποδείχθηκε πρόσκαιρη.

Οι τελευταίοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δυσχεράνει σημαντικά τις σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης στο φλέγον ζήτημα των εμπορικών δασμών.

Αυτήν την ώρα (6.25 μ.μ.) ο βιομηχανικός δείκτη Dow Jones πραγματοποιεί «βουτιά» 750 μονάδων ή 3%, εν μέσω των ανησυχιών για τις εμπορικές εξελίξεις. Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολισθαίνει κατά 2,4%, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά 2,9%.

Με τις σημερινές απώλειες και εφόσον δεν αντιστραφεί το κλίμα της συνεδρίασης, Dow Jones και S&P 500 επιστρέφουν σε αρνητικό έδαφος για το σύνολο του 2018.

Στο μεταξύ, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διολισθαίνει κατά 3,4%, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 3,5%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 3,4%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 3,4% καταγράφει ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να διολισθαίνει κατά 2,7%. Στο κόκκινο, με πιο ήπιες απώλειες ωστόσο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, βρέθηκε και η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,74%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει κατά 3,1%. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο συγκεκριμένος δείκτης έχει χάσει 1,4 τρισ. δολάρια (1,2 τρισ. ευρώ) της αγοραίας αξίας του καθώς οι φόβοι αύξησης των επιτοκίων και η επιβράδυνση της ανάπτυξης οδηγούν σε ρευστοποιήσεις.


Πηγή: Ναυτεμπορική

ibhs trial

Επωνυμία Εταιρείας:*
Ονοματεπώνυμο Χρήστη:*
ΑΦΜ Εταιρείας:*
Email Χρήστη:*
Τηλέφωνο Χρήστη:*

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 18 Γλυφάδα

210-8939000

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ: 210-8939098-99

Scroll to top